Veckans långpass inför Ultravasan

Inte samma löppropagandaväder denna gång. Grått, blött och halt. Men det kan inte stoppa, eftersom Ultravasan mycket väl kan vara grå, blöt och hal… Ett bra tillfälle att träna lite karaktär och utstå lite motigare väder.

Den positiva hatten på alltså!

Jag hade frågat Tobias tidigare i veckan om han var sugen på ett långpass och eftersom svaret då var jakande så fick han ett meddelande på messenger: ”Långpass kl 15?”.

Kort och koncist. Inget onödigt lallande.

Svaret var lika tydligt. Två tummar upp från ett ulligt får. (omslagsbilden!) Skönt med klara besked!

Kl 15.00 gick starten. Tobias kom hem till oss då jag erbjudit mig att fylla hans vattenflaskor med NITRO NDURE – En helt naturlig sportdryck gjord för uthållighetsidrott. Sist jag sprang lite längre så fick jag huvudvärk en period efter 15 km och det tänkte jag slippa nu. Så en kvalitativ sportdryck i vätskeblåsan skulle bli lösningen på det.

IMG_3874

Vi drog iväg i vårt förutbestämda tempo 6 min/km. Mitt måltempo för Ultravasan.

Löpningen gick bra. Växlande underlag från grusväg, asfalt till skogsstig. Ibland isigt, ibland blött och ibland helt torrt.

Vid 21.240 meter passerade vi Tobias tidigare personbästa vad gäller distans! Grattis Tobias och bra jobbat!

Vi hade bestämt oss för att springa 26 km så när klockan pep till för 26 km så gick vi sista kilometern. Där vi gick rätt nöjda med oss själva så började vi snacka mat. Tobias formulerad något som lät som en dröm: ”Tänk en biff med pommes och bearnaisesås!”

Den drömmen fastnade hos mig.

När vi dök in i hallen hemma så började vi med att blanda varsin proteinshake som ska hjälpa våra muskler i nedbrytningsfas att snabbare börja bygga uppåt igen.

Åsa frågade om det var hennes tur att laga mat i kväll eftersom jag varit ute och sprungit 26 km. Ett snällt erbjudande. Mitt motförslag blev att jag bjuder på middag på restaurang i kväll. Bara de har Biff med pommes och bearnaisesås. Eftersom vi ser till att oftast realisera våra drömmar så hade vi tallriken framför oss en timme senare. Man måste få unna sig något gott en löplördag!

IMG_3880

Min plan är att varannan vecka öka långpasset med 10% i längd. Däremellan kör jag passen i löpgruppen samt att jag varannan helg kör ett kortare pass runt 10 km men i ca 20% högre tempo än tänkt tävlingstempo. Solklar plan. Det ska få mig att dels hålla kroppsligt samt bygga upp mig för 90 km löpning på 10 timmar.

Tack Tobias för bra sparring! Kul att springa ihop.

IMG_3878

Kör hårt alla. Spänn bågen!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s