Alla Hjärtans Dag, avkoppling och nya idéer

Jag har haft en härlig Alla Hjärtans-helg med lugn, kärlek, god mat och ny inspiration.

Jag är gift med en man som tycker om att fixa grejer. Han är en fena på att planera utflykter och upplevelser. Nu var det dags för Alla Hjärtans dag och Patrik hade, helt utan kompromisser, ställt till med överraskning för frun.

Efter att först ha levererat hunden Bosse till mormor och morfar och lite nypackade ordrar till SMART var det, igår lördag, dags att bege oss upp mot storstan. Närmare bestämt Bergshamra och brunch på ”Bockholmen Hav och Restaurang”.

”Stockholms bästa brunch” tillade Patrik stolt och jag kan inte säga emot. Ett ganska litet ställe, precis vid havet och med massor av gott. Allt i lagom stora bitar och portioner. Smått framstår för mig, mer aptitligt och dessutom orkar jag smaka fler rätter. 10 SMART-hjärtan av 10 från mig.

Slottet från Grand
Slottet sett från hotellrummet.

Mätta i magen. Utflykten tog oss vidare mer centralt in i smeten och vi checkade in på Grand Hotel med utsikt över slottet. Grand Hotell; toppklass helt enkelt. Harmonisk atmosfär och proffsigt bemötande. In med packningen i rummet, ombyte till badkläder, badrock och badtofflor spatserade vi nöjda ner i till spa-avdelningen.

Bosse och Pärlan
En ettrig liten Bosse vill gärna leka med Pärlan, hela tiden.

Medan Bosse trakasserade Goldentiken Pärlan spenderade vi en eftermiddag på spa. En riktigt trevlig detalj på detta spa är baren där vi kan beställa diverse fräscha smoothies och juicer. Med en glutt på ingredienserna och memorering av desamma tog vi med oss idéerna hem för att experimentera fram egna goda och nyttiga drycker.

Patrik på Mothers
Patrik på restaurangen Mothers.

Till middag hade Patrik bokat bord på nya restaurangen Mothers. En stor restaurang med ett lite annorlunda koncept och framför allt nyttig mat, helt i linje med vad vi kan stå bakom kostmässigt.

För det första beställdes maten via en surfplatta, vi läste runt bland rätterna i menyn och när vi bestämt oss markerade vi valda objekt och tryckte på ”beställ”. Så fort rätter och dryck var klart kom de levererade till bordet av servitris eller servitör. Genialiskt! Vi fick maten på nolltid helt utan personlig kontakt med personal. Nackdelen kan förstås bli att rätterna inte kommer helt synkat eftersom de kanske är beställda från olika av de 7 köken. Men för oss funkade det bra. Maträtterna är gjorda på ekologiska och närproducerade råvaror och innehåller varken mjöl eller socker. Vi gillade konceptet.

Det kan vara bra att vara inställd på det it-baserade beställning- och betalsystemet samt den nästan obefintliga servicen som det medför om man ska besöka restaurangen. Maten var toppklass enligt oss.

Idag kom vi hem igen, efter ett stopp på Sportson för att hämta nya trampor till spinningcykeln Sanna. Bosse var glad men trött. Han har sovit hela eftermiddagen och jag har experimenterat i köket. Två recept, jag är nöjd med, är framtagna och Patrik tog på sig regissörsrocken och fixade en film på den ena. Denna publiceras på vår facebooksida i skrivande stund.

IMG_0347

En annan dag publicerar vi nästa recept.

Nä nu är det hög tid att väcka Bosse så att vi får en lugn natt med god sömn.

Ha en fortsatt fantastisk Alla Hjärtans Dag!
Åsa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s