Vikten av att vila från vardagen

God lördagkväll. Hoppas ni haft en härlig start på helgen.
Själva valde vi att ta bilen upp till Sälen efter att barnen gått till skolan igår (det var vår bytesfredag och barnen ska till sina andra hem kommande vecka).

Märkligt är att bilresan ibland går så snabbt och smidig medan andra tillfällen kännas oändligt lång. Normalt räknar vi med att det tar ca 5 timmar att åka upp men igår var vi på vägarna ca 6,5. Till saken hör förstås att vi behövde både en andra frukostpaus, en lunchpaus och en toapaus. Varje paus drar sitt strå till tidstjuvsstacken. Stackars kaninen Nisse som satt så snällt i sin transportbur.

Till slut var vi ändå framme och Nisse kunde sträcka på benen.

När vi bokade denna helg var tanken att vi skulle ge oss ut på årets sista vandring. Ju närmare vi har kommit har vi ändrat fokus till en helt annat syfte: en ta-det-lugnt-helg.

De sista veckorna har varit intensiva med planering och genomförande av SMART:s 5-årsjubileum för mig och när jag ändå har ångan uppe, varför inte bestämma sig för att byta bokföringssystem också lagom till nytt bokföringsår. Jag vet att det låter galet och en mer rationell själ skulle troligen lägga upp det annorlunda och sprida ut arbetsuppgifterna under året. Jag funkar inte så. När lusten faller på ska det göras bums. Genomtänkt? Inte alltid, ganska sällan till och med men det blir ofta bra i slutänden.

Patrik har gått in i ett uppdrag på Delicato som innebär att han jobbar på plats 4 dagar i veckan. Det låter ju som en dröm, kan jag tro. Han trivs också förstås. Det blir en omställning från att ha jobbat alla dagar hemifrån.

Därav, nu när jubileumet är ett ljuvt minne blott tar vi oss en ta-det-lugnt-helg i Sälen, helt utan planer. Ja, eller lite planer har vi väl. Eftersom min pappa Allan kommer upp imorgon för att hjälpa oss att bygga altan innan vintern är ett faktum, ville vi besöka Sälen Bygg&Järn för att försäkra oss om att materialet vi beställt ligger på gården senast måndag morgon. De verkade ha koll på läget så vi for nöjda därifrån, helt utan vidare planer. Ja, eller lite planer hade vi kanske.

Nu när vi gått och skaffat oss en fjällstuga kan vi inte hålla på att hyra utrustning varje gång vi ska åka skidor, dessutom hade vi sett att det var rea på Kaisers Fjällbod på Sälfjällstorget. Vi tog oss en sväng dit. Jag hittade ett par skidor till halva priset. Vita och turkosa. Pjäxor hade de inga som föll i smaken och vi kom fram till att jag skulle hyra pjäxor eftersom det är så viktigt att just pjäxor sitter som gjutna på foten.

Innan vi åkte tillbaka hem ville vi bara korsa vägen och kika lite inne på Concept Store, de hade ju ändå rea. Medan Patrik tittade och hittade ett par schyssta skidor till sig fick jag upp ögonen för ett par pjäxor, vita och turkosa som skulle matcha perfekt till mina skidor. Skidåkningen blir ju så mycket bättre om färgkombinationen funkar. Vi hade i och för sig bestämt att jag skulle hyra pjäxor men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig.

Det är ett faktum att mina vader kan utgöra ett problem i vissa fall. I de flesta fall är de ganska bra, de för mig framåt, de håller bra, ger mig ett hyfsat frånskjut i både steppen och när jag spriger. När jag ska bära stövlar eller pjäxor kan denna funktionalitet bli ett problem. De flesta stövlar och pjäxor är för smala för mina vader. Idag krävdes också lite tid att dra upp jeansen över vaden för att inte dessa skulle knycka plats i själva pjäxan under provning. Det gick ju ganska lätt i jämförelse med att få ner dem igen.

När jag äntligen lyckats få jeansen åter nere över vaden och bestämt mig för att köpa pjäxorna, fick jag chans att värma och således också forma dem efter mina fötter. Då skulle jeansen upp igen. Pust. Men pjäxorna känns som ett ypperligt köp och även om hålet i plånboken bränner just nu så tröstar jag mig med att det hade blivit dyrare att hyra hela kittet och efter ett års skidåkning har jag lätt tjänat in pengarna. Nästa år blir ren vinst.

Helt utan vidare planer for vi tillbaka till stugan och valde mellan att ta en lättare vandring uppe på fjället eller testa SPA på Experium. Solen sken från en klarblå himmel så vi valde så klart SPA.

Jag älskar mitt jobb, samtidigt är det viktigt för mig att ibland ta en paus och få distans från vardagen. Samla ny kraft och fylla på med energi. Sälen har blivit vår plats att göra det.

Efter en lugn eftermiddag med diverse olika bastubad, varm källa, isvak och Basturitual sitter vi och väntar på att fara bort till Gustavgrillen där maken Patrik lovat att bjuda på födelsedagsmiddag eftersom att jag fyller år imorgon.

Ha en fin lördagkväll.
Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s