SMART Hälsas jubileumsfinal och löpmanifestation!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att det går långt mellan inläggen. Efter BAMM så har vi legat lite lågt med bloggen och haft fullt upp med vanlig vardag. Vi ska försöka oss på en bättring nu framöver.

Helgen som var, var en sådan där RIKTIGT bra helg som vi kommer minnas länge.

SMART Hälsa har firat 5-årsjubileum hela veckan och det har varit en succé. Massor av specialpass där både medlemmar och icke-medlemmar fått testa på olika upplägg. Kul att se hur mycket det uppskattas.

Helgen var finalen. Lördag förmiddag var gymmet fullt av medlemmar som körde ett par olika specialkombinerade pass och eftermiddagen var vigd åt löpmanifestationen.

Vi har planerat för detta länge och det var lite nervöst när allt skulle falla på plats.

Medan Åsa skötte ruljangsen på SMART Hälsa så förberedde jag löpmanifestationen. Sent kvällen innan hade jag printat och laminerat skyltar som visade vart de olika distanserna startade och de skulle nu sättas upp. Det tog mig totalt två timmar att åka runt och få allt på plats. Det gäller att få upp allt rätt och tydligt så att ingen behöver tveka över vart de ska stå och vänta på att få koppla på löptåget.

Till slut var vi framme vid starten. Vi hade riggat vårt portabla ljudsystem så vi kunde ha lite musik och försnack i micken innan start. Ca 20 personer kom till samlingen 14.45, en kvart innan startskottet som skulle skjutas 15.00.

Vi ställde upp i två led och berättade om de få ”regler” som fanns. Hålla oss på två led. Hålla det förutbestämda tempot hela vägen in i mål. Vara rädda om oss. Säkerheten framför allt annat.

15.00 drog vi iväg! Ett härligt löpgäng på ett fantastiskt löphumör! Jag och Staffan Dahlgren låg i täten och ansvarade för att hålla tempot. Jocke Gavelin tog kön och ansvarade för att vi hade koll på hela ledet. Rätt fort landade vi på det rätta tempot och fick en fin löpning till första station för påkoppling belägen 2.7 km från start. Väl där hoppade Marie och Anne på tåget.

Ut på landet skulle vi en sväng. När vi kom in i ”byn” igen så väntade ett stort gäng vid 10-km-kontrollen! Vi jublade när vi såg dem och de jublade tillbaks och kopplade på längst bak i ledet. Nu började gruppen se maffig ut! Kul! Planen håller än så länge.

Nu hade vi en lätt löpning bort mot Hökmossebadet och därefter en svag stigning upp mot kontroll 7.9 km. Vi hade bett Nina vara funktionär för stationen och där stod hon och väntade på oss. Ensam. Nina hade använt tiden för att träna lite löpstyrka för att vara varm när ”tåget” kom.

Den stora gruppen jobbade sig upp i backen upp mot Turingeskolan och sedan följde vi gångvägen bort mot Sandtorp. Mitt mellan kontrollerna dök en glad överraskning upp: Ruddy Collin stod och väntade på oss! En high-five och därefter var Ruddy ihopvuxen med vårt löptåg. Fortfarande en härlig stämning! Vid 6.1-km hade vi ett nytt gäng som väntade. 6-7 personer kopplade på tåget och därefter rullade vi ner längs Nyponvägen och ut i skogen. Vi sprang över järnvägen via gångbron och bort mot konstgräsplanen där Mia väntade med ett nytt gäng som skulle vara med sista 4.1 km.

Nya jubel och high-fives och nu var gruppen större än 50 personer! Suverän känsla! Snabb runda runt Allévägen och förbi familjen Isakssons (TACK!) spontana vätskekontroll och därefter plocka upp näst sista gänget som skulle springa 3.1 km! Tillbaks mot konstgräsplan men nu svängde vi upp på järnvägsbron och fortsatte rakt fram upp längs Eldarevägen. Nu var det egentligen bara ett tufft parti kvar och det var stigningen på Mikael Wincklers väg. På toppen av krönet stod ett stort gäng som ville hänga på sista kilometern. Nu var gruppen över 60 personer stor!

Vi löpte tillsammans ned mot centrumet med ett par extra svängar i bostadsområdet för att komma upp i 15 km prick. Därefter ner mot Jober-huset. Nu väntade en stor publik utanför SMART Hälsa som ville jubla oss in i mål. Vi hade dock en sväng kvar – runda Jober-huset för att komma i mål från ICA-hållet.

MÅL! Vi är framme. Vi har i grupp sprungit en sträcka som varierar allt från 15 km till 1 km. Löpare oavsett nivå har kunna löpa ihop och hittat en utmaning på sin egen nivå.

Jag har aldrig varit med om en roligare löpupplevelse. Vilken stämning vi hade vid start, under löpet och efter målgång. Härligt är ordet som passar bäst att beskriva känslorna.

Att vi hade en jubileumsfest planerad till kvällen gjorde inte saken sämre! Mer än 40 medlemmar från SMART Hälsa tillbringade en festlig kväll ihop. Rätt mycket träningssnack. Rätt mycket löpsnack. Men framför allt, MASSOR av god mat, suverän stämning och DANS i världsklass.

Tack alla som vara med och gjorde denna dag till en succé!

Patrik

IMG_0006_2 IMG_0015_2 IMG_0016_2 IMG_0017_2 IMG_0018_2 IMG_0032_2 IMG_0037_2 IMG_0038_2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s