Helt ärligt – vardag är inte så dumt ändå

Det känns som att sommaren varit lång. Även om inte vädret hela sommaren har levt upp till normen för sommarväder så har det varit en riktigt bra sommar. Vi har njutit av möjligheten att ta det lite lugnare än vanligt.

Ett dilemma vi ibland ställts inför är när vänner och bekanta frågar oss: ”Har ni semester?” Semester är ett flytande begrepp när vi bägge driver våra egna företag, vilket så klart är positivt i många meningar. Vi har en flexibilitet som är svår att uppnå som anställd men å andra sidan går det heller ej att helt och hållet koppla bort jobb. Så sommar och semester för oss är en flytande tillvaro mellan öarna jobb och ledigt.

För våra barn kan det ibland bli knepigt. Eftersom vi båda har jobb som tillåter just jobb hemifrån så kan det ibland se lite luddigt ut när vi sitter hemma och gör våra arbetsuppgifter under samma vecka som vi haft lite ledighet. Är vi på jobb eller lediga? Det är knappt så att vi vet skillnaden ibland…

Nu vill jag redan här bestämt förklara att vi gnäller inte över detta. Vi älskar just den här typen av liv och vi skulle ha mycket svårt att byta bort den för något annat. Vi konstaterar bara att gränsdragningen ibland är svår.

Sista veckan har dock våra dagar blivit tydligare. Nu är det jobb. De flytande dagarna är förbi och vi är mentalt helt och hållet på jobb. Skönt!

För precis som semestern har sin tjusning har även vardagen det. Visst är det skönt att veta vad som väntar en dagen som kommer och även vad som förväntas av oss.

Nu ser jag till och med fram emot hösten och det måste betyda att sommaren gjort sitt och laddat mina batterier.

Nu kör vi – full fart framåt!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s