Första traillöpningen efter BAMM!

I dag har vi bägge haft hemmakontor och passade på att ta en löptur på lunchen. Som vi berättat tidigare så har vi köpt nya trailskor efter att ha blivit varse om att de vi hade inte alls var de rätta för oss. Det kanske inte var fel på själva modellen, men storleken var katastrofalt fel.

Nu var det så dags att testa de nya. Spännande!

Vi drog iväg på vår vanliga terrängslinga i skogen bortom gamla betongfabriken. Där har vi en fin stig som sträcker sig ett par kilometer och är en bra ”testbana” för trailskor.

Det är som sagt första trailturen sedan BAMM förra helgen. Därmed inte sagt att vi vilat… Vi hade bägge dubbla pass på SMART Hälsa redan på måndagen och sedan har det varit någon typ av aktivitet varje dag sedan dess.

I helgen blir det dock vila från träning. Då ska kroppen få chansen att återhämta sig.

En kompis jag pratade med i telefon idag sa något i stil med ”ni som tränar så mycket och hårt måste löpa stor risk för skador”. Det har han så klart till viss del rätt i. Att springa i skogen och på fjället kan absolut ge upphov till vrickade fötter, skavsår och en del skrubbsår. Men i jämförelse med att inte träna alls så är jag säker på att vår väg ger oss bättre förutsättningar till ett friskt liv i stort.

Som sagt, vi har inte vilat så mycket sedan målgången och det kändes i kroppen! Den där ”lätta” känslan infann sig inte riktigt och vi fick ta i för att ta oss runt i ett hyggligt tempo.

Skorna kändes kanon. En härlig frihetskänsla att känna hur tårna kunde röra sig i skon och att det fanns plats framför tårna så de inte slår i skon när vi springer nerför. Vi var båda nöjda.

Det är snart en vecka sedan vi gick i mål i BAMM 2015. Fasen att det är så långt till nästa gång.

Vi får se det positiva i det. Vi har MASSOR av tid för att förbereda oss för BAMM 2016.

Trevlig helg på er!

Patrik

Vi är så glada för att just du läser vår blogg. Som en liten ”bonus” för att du tar dig tid att läsa om oss så vill vi ge dig 10% rabatt på ett köp via www.smartatillskott.se. Rabatten gäller hela helgen, dvs från och med nu till söndag 23/8. Ange koden BLOGG i kassan så dras rabatten bort. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s