Förberedelserna för BAMM 2016 har startat!

Sedan vi gick i mål i lördags eftermiddag så har vi (trot eller ej…) pratat rätt mycket om BAMM. Dels med varandra då vi nött och stött loppet och kommit fram till vad som gick bra och vad som gick mindre bra.

Vi har också fått chans att prata om BAMM med många av er som följer bloggen, vilket vi tycker är kul! Vi är mycket glada för att ni följer oss och att ni tycker att det är så kul att prata bland annat om BAMM med oss.

Här på bloggen har ni kunnat läsa om ett par av de faktorer som vi upplevde som ej fungerande under vårt lopp. En riktigt vital detalj som inte fungerade som den skulle var skorna. Våra Salomon Fellraiser var inte stora nog för våra fötter. I alla fall inte för den svullna varianten av fötter som blir en realitet under ett långt och hårt lopp. Skorna var för små och det gjorde ont att röra oss framåt.

Det problemet hade vi bestämt oss för att lösa idag. Vi tog en lunchtur till Löplabbet på Kungsgatan i Stockholm för att titta på nya trailskor.

Vi fick omedelbar assistans av en trevlig tjej som hette Emma och vi var fort igång med skodiskussionen. Vi förklarade vårt dilemma och Emma tog vid därifrån.

Tyvärr var det lite utplockat på trailskohyllorna så urvalet var inte så där fantastiskt som vi hade förväntat oss. Många modeller fanns bara i den storlek som demoexet visade och det var dessvärre inte våra storlekar.

Vi fick ändå prova ett antal skor. Att prova sko på ett löpband är att rekommendera.

IMG_0316

Jag hade tur då det fanns lite mer skor för herr än vad det fanns för dam. Jag fastnade för en Brooks Pure Grit som satt perfekt på foten. Den gav gott om utrymme för främre delen av foten och lämnade ca 1,5 cm fritt framme vid tårna. Pure Grit har en platta inbyggd i sulan vilket gör att den inte släpper igenom så mycket ”vassa stötar” som kan uppstå när vi springer över sten. Under BAMM så upplevde jag att dag två så kändes varje sten genom sulan precis som om jag varit barfota. En kombination av fel sko som var för liten, samt svullna och därmed överkänsliga fötter.

Med Pure Grit räknar jag iskallt med att kunna forcera stenpartier som en stridsvagn framöver. Jag ser verkligen fram emot att testa dem ”live”.

IMG_0311

Brooks Pure Grit – Känns riktigt bra på foten. Nu ska vi se hur den är i skog och på berg.

Åsa provade damvarianten av Pure Grit samt ett par andra skor som ingen av dem riktigt föll Åsa i smaken. Vi hade bestämt oss för att inte kompromissa. De skor vi köper ska vara de rätta. Punkt slut.

Vi fick höra att det fanns lite fler storlekar av bland annat Brooks Pure Grits dammodell i Löplabbets butik i Skrapan på Södermalm, så vi betalade mina skor och satte oss i bilen för att byta butik.

Tur var det! I Skrapan fanns skorna Åsa skulle ha.

Efter en stunds snack med den mycket kunnige säljaren Jonas så kom det fram ett par nya modeller för Åsa. Bland annat en sko av märket Inov8, modell X-TALON 212 och en modell från Saucony. Saucony har vi varit nöjda med tidigare som löpsko och den modellen var med ända fram till sista beslutsrundan. Åsas val föll dock på Inov8 som satt mycket bra på foten. En lätt sko som är byggd av material som torkar fort vilket är viktigt på fjället.

IMG_1801

Inov8 X-TALON 212 – Åsas nya bästisar.

IMG_0322

Åsa provspringer skor på Löplabbet i Skrapan. 

För att förebygga problemet med svullna fötter valde vi också att köpa ett varsitt kompressionsplagg. Åsa köpte en kompressionsstrumpa som går upp över hela vaden och jag valde att köpa en vadkompression. Jag har en förmåga att lyckas få hål i alla strumpor jag har och tänkte att det är synd att investera så mycket i en strumpa med den hålrisk som föreligger hos mig…

Så nu har vi startat förberedelserna med lite nytt material. Nu ska det testas. Nästa förberedelse blir att ordna bästa formen av boende. En stuga nära hotellet i Björkliden med kök och kylskåp står på önskelistan. Nu ska vi ta kommandot över vår kost!

Nu kör vi. Mot BAMM 2016!

Patrik

PS. Det vore kul om du som inte redan är prenumerant av bloggen blir det. Lägg till dig här på sidan eller skicka din mailadress till patrik@smartatillskott.se så lägger vi upp dig.

Lite bonusbilder:

IMG_0320

Skön mission från Brooks!

IMG_0309

Massor med skor på hyllan. Tyvärr färre storlekar…

IMG_0324

De är fantastiskt hjälpsamma och kunniga på Löplabbet. Jonas hade erfarenhet av fjällöpning och kunde relatera till våra behov och önskemål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s