SJ och frukostdrömmen som sprack

God förmiddag!
Ja nu kan vi gärna säga ”God förmiddag” för nu har vi äntligen fått i oss lite frukost.

Vi sitter nu alltså på tåget, tåget mot Narvik (vi ska dock kliva av i Abisko) och har precis passerat Murjek. För er som inte har riktigt koll på vart just Murjek ligger så ligger det nordväst om Boden. Boden, stället där paradiset öppnade sig och en ny restaurangvagn kopplades på tåget. Åsa och Pata kunde äntligen stilla sin hunger (och sitt humör).

För nog förstår väl ni att irritationen kan smyga sig på när man hungrigt köar i restaurangvagnen med en första-klass-biljett i handen där frukosten faktiskt ingår och får veta att allting är slut?

”Det kan ju ta slut redan på kvällen innan!” förklarar killen i kassan ärligt och naivt. Vi hade inte lika nära till fnisset just då för ingen av oss är särkilt skojsamma när vi är hungriga och hungriga det brukar vi verkligen vara när vi vaknar på morgonkvisten.

”Ni får ta av det som finns!”
”Menar du att vi ska äta choklad till frukost?” undrade jag lite ironiskt men ironin uppfattades inte.
”Ja, det går jättebra!” svarade han glatt.

Frukost är det bästa målet på dagen. Vi ÄLSKAR frukost.

Tack och lov var det inte så värst långt kvar till Boden, där de skulle byta restaurangvagn till en ny en med massor av smarriga livsmedel och kulinariska rätter. Vi gick snällt tillbaka den dryga kilometern till vår vagn och vår egen sovkupé. För inte fasen vill vi riskera att sitta kvar i en vagn som lämnas på perrongen i Boden.

När tåget började rulla ut från perrongen i Boden var vi snabba att påbörja promenaden tillbaka, precis som några fler. Kön var magnifik och stod helt still men efter en okänd väntetid satt vi vid ett bord och smarrade i oss av det som fanns till hands. Smörgåsar, drickyoghurt, juice och ägg. Ägg är det vi i vanliga fall äter av dessa livsmedel. Hur magen svarar på det övriga återstår att se. Håll tummarna – imorgon bär det av ut till fjälls.

Åsa

IMG_0295

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s