1 års väntan är snart över – på fredag springer vi BAMM!

Ja snart är det dags! När vi rätt spontant anmälde oss till BAMM 18 augusti förra året så visste vi inte riktigt vilken stor apparat det var att komma till start i Björkliden.

Vi förstod nog att det var en del utrustning som behövde inhandla, Men kanske inte att det var SÅ mycket som det till slut blev. Bara för att leva upp till den obligatoriska utrustningslistan.

Materialinköpen har alltså varit massiva och därtill kommer boende och resa till Björkliden. Slutnotan blir rätt hög. Betydligt högre än anmälningsavgiften som ligger på 1400 kr.

Men nu när allt detta är gjort och grejorna ligger i ryggsäckarna så känner vi oss förberedda. Löpformen är ok hos oss båda och motivationen är hög. Vi ser fram emot att tillbringa två dagar i fantastisk natur och genomföra denna strapats ihop. En extrem teambuildingövning för ett äkta par.

På onsdag eftermiddag sätter vi oss på tåget från Nykvarn till Abisko. Sovkupé är bokad och vi räknar med att vara utvilade till 1000 när tåget rullar in i Abisko vid 14-tiden på torsdagen. Därefter incheck på vandrarhemmet Abisko Östra och acklimatisera oss inför starten.

Kl 8 på fredagen startar äventyret. Då startar hela fältet samtidigt och det verkar bli en hel del uppför i starten, allt för att sprida ut startfältet så fort det går.

(Är du nyfiken på BAMM så finns det en videoserie som dokumenterar BAMM 2014 på denna länk.)

Skärmklipp 2015-08-08 07.18.52

53 km fjällorientering ligger framför oss. Fågelvägen alltså. Så det gäller att orientera rätt och inte lägga en massa energi på att springa åt fel håll. 53 km framåt och 3960 meter uppför. Som sedan ska klaras av nedför också.

Ja det ska bli kul det här. Vi är taggade och tränade. Formen kan vi inte göra så mycket åt nu annat än att sköta vår kost rätt fram till start.

Sex dygn och 35 minuter kvar nu. Sen är det äntligen startdags!

Ha en fin dag.

Patrik & Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s