Konsten att kunna fokusera

Den konsten skulle jag vilja vara världsmästare i…

För visst är det ibland svårt att fokusera när det är så mycket man vill göra?

Vi stöter på små fokusproblem då och då. I mångt och mycket är det ett lyxproblem i och med att vi till vardags sysslar med saker vi älskar att syssla med.

Åsa driver SMART Hälsa och jag driver mitt konsultbolag Retailväxt. Tillsammans har vi Smarta Tillskott. Därutöver försöker vi ha ett bra liv med våra barn, blogga, hinna med lite egen träning och andra äventyr som dyker upp.

Rätt många potentiella fokusområden runt om oss alltså. Men hur många fokus kan man egentligen ha samtidigt? Är det inte supersvårt att ens lyckas med ETT fokus? Det kan i alla fall jag tycka ibland.

Jag har under åren stött på människor som är superfokuserade. Så fokuserade att de har svårt att ta in nya idéer och intryck då skygglapparna för ögonen döljer dem. Så fokuserad vill jag inte vara. Tänk om ett sådant fokus skulle göra att jag missar upplevelser och tillfällen jag inte vill vara utan?

Nu efter en skön sommarledighet så dyker känslan upp titt som tätt att nu måste vi gasa igång jobben med våra firmor igen. Utmaning nr.1 då är vart sjutton börjar vi? Det är massor vi vill göra.

Jag vaknade kl 5 i morse och började tänka just de här tankarna. Inte så bra förutsättningar för att sova vidare ett par timmar alltså. Fokuset på sömn försvann rätt omgående. Istället för att ligga och vrida och vända på mig så klev jag upp och fixade en dubbel espresso och började sortera och strukturera mina tankar. Tankar som blir klarare och klarare ju djupare ner i espresson jag kommer. Det blir faktiskt enklare bara man sätter sig ned och tar en rejäl funderare.

Närmsta veckorna ligger fokus på att finna fokus.

Jag borde alltså vara på rätt väg. Skönt.

Nu kör vi.

Ha en bra dag!

Patrik

En reaktion på ”Konsten att kunna fokusera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s