Bästa sättet att spendera en kväll för sig själv – torka mat

Så fick jag en kväll, några timmar att spendera för mig själv idag. Efter att befunnit mig på ett av de ställen jag älskar mest av allt på jorden, nämligen på SMART, sitter jag nu ensam i köket och funderar på hur jag på bästa sätt ska ska använda denna bonustid. Fortfarande svettig eftersom att jag blev sittande med dator och mail istället för att ta en dusch och fixa lite käk.

Vad fasen, jag kanske ska ta och testtorka lite matrester så vi vet vad som blir smarrigaste festmåltiden när vi väl ska ut och köra BAMM. För helt ärligt, den där färdigtorkade maten vi köpte med oss var sannerligen ingen höjdare. Chili con carne, som vi testade första dagen smakade helt ok med de två vi smällde i oss i ren och skär hunger dag två var mindre njutbart.

Hur mycket stärkelse och tillsatser går det i en och samma förpackning?
Potatisstärkelse, majsstärkelse, smakförstärkare osv osv osv. Jag försöker ju äta så rent som möjligt överlag och har lite svårt att proppa mat som mest innehåller sånt som kroppen sen kommer få lägga massor med energi på att skydda sig ifrån och försöka rensa ut.

En rätt vi åt andra dagen tog snabbt slut på de små skink- och äggbitarna och det som var kvar var en soppa som smakade potatismjöl och vatten. Näe, jag vill inte! Jag vill verkligen inte att detta ska vara det jag partajar på i nattlägret efter en hel dags fysiskt arbete i fjällmiljö. Jag vill äta något smarrigt.

Efter mitt möte med SMARTs jubileumsplaneringsgrupp igår fick vi lite grillrester över. Så varför inte prova att skiva ner kycklingfiléerna och köttet i tunna skivor, lägga bredvid varandra på en plåt i ugnen på 70 grader i ca 8 timmar för kycklingen och 12 för köttet. Vi köpte ju faktiskt en bok för det under vårt besök på Alewalds.

Sen, när det är dags, ska det bara vara att lägga i varmvatten och äta.
Vi ska förstås testa i trygg hemmiljö så vi inte riskerar illasmakande mat på fjället.

Jag älskar god mat – illasmakande mat kan jag vara utan. Jag bör inte vara utan mat på fjället, det förstår till och med jag. Test pågår – rapport kommer.

Den kosttyp jag tillhör ”live to eat” enligt Paul Check. Det kanske ligger det något i det trots allt.

Men nu, varför inte bara ta en dusch, käka lite ägg och njuta av en god bok under de ensamma timmar jag har kvar. Eller finns det något annat skoj, tvätt?

Nä, jag borde sätta mig ner och ta det lugnt. En bok får det bli.

Ha en skön måndagkväll.
Det ska jag.
Åsa

En reaktion på ”Bästa sättet att spendera en kväll för sig själv – torka mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s