Materialinköp till BAMM: Personal shopping hos Alewalds!

Idag lördag hade vi bestämt oss för att göra de stora inköpen till vårt BAMM-äventyr. Diverse research under veckan hade lett fram till att vi valt ut Alewalds på Kungsgatan i Stockholm som vår leverantör.

Vi hade presenterat vårt äventyr för ett par butiker i Stockholm som anses vara experter på friluftsliv för att höra om någon var extra intresserad av att ha oss som kunder när vi ska ut och handla rätt mycket utrustning.

Ägaren av Alewalds, Anders Engström, ringde upp oss och presenterade Alewalds som företag på ett föredömligt sätt och fick oss att ta beslutet att Alewalds var nog den rätta butiken för oss. Det hjälpte till att jag (Patrik) handlat en hel del där tidigare när jag gjorde min längdskidsatsning inför ett par Vasalopp för några år sedan och varje gång fick superb service.

Alewalds erbjuder bokade tider med ”personal shoppers” och det helt utan köptvång. Eftersom vi är så svaga för bra service och bra bemötande så fick det oss rejält ”på kroken”.

Så idag styrde vi passaten mot kungliga huvudstaden. Vår personlige säljare blev Martin som har en relevant kompetens för vårt ändamål. Martin vandrar själv mycket i fjällen och vet vilka produkter som håller måttet.

Vilken dröm att ha en säljare som väntar på en när man kliver in genom dörren. Vi slapp jaga någon som kunde hjälpa oss och kunde komma igång med shoppingen direkt. Föredömligt koncept.

Efter att vi presenterat oss för Martin och berättat om vad vi ska utsätta oss för så gick vi igång. Martin hade smart nog gjort lite research innan och läst på om reglerna i BAMM och visste vilka krav som skulle uppfyllas på utrustningen.

Vi gick igång direkt med ryggsäckar som är lämpliga att springa med på ryggen. Det fanns en hel del att välja med och efter diverse provningar och testade löpsteg med ryggsäck med vikt i så fastnade vi för en 33 liters Osprey. Den satt som fastsydd på ryggen och volymen kändes alldeles lagom.

IMG_0208

Alewalds har ett STORT urval av ryggsäckar för all typ av uteliv.

IMG_0207 

Åsa med en 33 liters Osprey på ryggen. Som ni ser så är hon nöjd med modellen, så vi köpte en varsin.

Skönt med ryggsäcksvalet avklarat! Nu ska vi bara köpa lite att stoppa i dem….

Tälten stod strategiskt till mitt i butiken och vi fastnade där. Vi ville ha ett rätt lätt men samtidigt tåligt tält.  Efter att ha provlegat ett tält från Bergans som heter Trollhetta 2 så var vi överens. Ett sådant får det bli. Inte det mest slimmade tältet men vi prioriterar att ha det lite komfortabelt och uppskattar att det var rätt stort för att vara ett 2-mannatält.

IMG_0213

Bergans Trollhetta 2 till höger.

IMG_0209 

Åsa får plats i tältet. Det är viktigast. Blir det trångt får Patrik helt enkelt sova i förtältet. 

Dags att hitta ett varsit liggunderlag. Oj vilken djungel….

I butiken fanns en konstgjord markyta att testa underlagen på. Ett par vassa stenar var utplacerade på konstgräsytan för att göra testet så realistiskt som möjligt. Vi testade rätt många underlag innan vi bestämde oss för ett som var rätt i komfort, vikt och pris. Ett par SEAtoSUMMIT Ultralight blev det. Det ska vara skönt att sova på fjället!

IMG_0210

Testytan för liggunderlag. Proffsigt!

Naturligt nog gick vi därefter över till sovsäckarna. Dun eller syntet? Det finns fördelar med bägge materialen och framför allt är syntet betydligt billigare. Vi vill dock ha ett som andas rätt bra och då är dun att föredra. En viktig detalj för Åsa är att dragkedjan går ända ner så att det går att slänga ut benen utanför säcken när det blir varmt och det fanns inte på alla modeller. Det fick bli en varsin dunsovsäck från Mountain Hardwear som hade en modell som passade in på alla våra krav.

Därefter plockade vi på oss kompass, torkad mat (kolhydratsnål så klart), en bok om hur vi torkar egen mat samt ett par gasoltuber till vårt Primus-kök.

Sen ner en våning till kläderna. Ett varsit vind/regnställ & löpstrumpor i merinoull fick komplettera det vi redan hade hemma.

Nu tror vi att vi har det mesta. Allt vi köpte idag ska testas skarpt i Sälenfjällen nästa vecka.

Vi är fantastiskt nöjda med den hjälp vi fick hos Alewalds. Vår guide Martin var i absolut toppklass och hade inte han gett oss full uppmärksamhet i tre timmar så hade vi aldrig hittat rätt bland alla prylar. Vi rekommenderar Alewalds varmt och vårt tips är att boka in en ”personal shopper” så blir det ännu bättre.

IMG_0217

Åsa, Martin och Patrik – Det ser ut som att alla tre är nöjda. Martin kanske för att han äntligen får gå och äta lite lunch efter alla våra frågor…. 🙂

Nu undrar ni säkert vad vi får för att skriva så här gott om Alewalds?

Vi får precis som alla Alewalds kunder en bonus på det vi köper. Kunder som handlar för mer än 10.000 kr får 10% i årsbonus. Vi kom över 10.000 kr med råge så våra 10% är ”hemma”.

Vad som är ännu roligare än våran bonus är att vi har något från Alewalds till alla er som följer vår blogg eller är kunder hos SMARTA Tillskott:

Genom att ladda ner och printa den PDF som finns på nedanstående länk så hoppar ni direkt upp i Alewalds högsta bonusklass och får därmed 10% tillbaks av allt ni köper för. Köp för 1000 kr få 100 kr tillbaks och så vidare. Generöst! Speciellt generöst när man tänker på att de säljer bara de bästa produkterna och har en fantastiskt kompetent personal som hjälper dig fram till det rätta köpet.

Klicka här för erbjudandet

Tack till gänget på Alewalds och framför allt till Anders, Martin och Åsa. Vi kommer garanterat tillbaks! Vår resa har bara börjat.

Patrik & Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s