När maken sitter bakom ratten och filosoferar

När går utmaningar till överdrift och var går gränsen för att en häftig och lite cool sådan blir rent ut sagt dumdristig?

Igår for maken min hemåt från Sälen för att fira sin äldsta dotters 18-årsdag och därefter plocka med den yngsta till Sälen. Själv stannar jag kvar här tillsammans med mina barn samt deras sysslingar och min kusin som är här på besök just nu.

Samma dag, i denna blogg fick jag läsa att min äventyrslystna och därför också så charmige man var lite sugen på att anta en utmaning igen. Denna utmaning går ut på att springa 8 mil på ett dygn, utspritt på 8 tillfällen med 1 mil per gång. I praktiken innebär det en mils löpning följande tider: kl 00.00, kl 03.00, kl 06.00, kl 09.00, kl 12.00, kl 15.00, kl 18.00 och kl 21.00.

Det är sannerligen en utmaning och jag började fundera. Håll till godo för det är inte varje dag jag tänker till i förväg.

Om jag bara leker med tanken så ser jag följande:
Första milen är benen pigga men då är det midnatt och kroppen inställd på sömn. Efter att ha gått i mål strax innan 01.00 och duschat till ca 01.30 hinns i bästa fall med en timmes sömn innan det är dags att knyta på sig skorna för ytterligare en runda. Hur känns det då, att kliva upp då kl 02.30 igen för att springa ensam i mörker ytterligare en mil och utföra samma procedur men dusch och sömn för att åter vakna av klockan kl 05.30?

På dagen är kroppen upplagd för arbete och då kan en mils löpning faktiskt kännas både rolig och behaglig. Fast nu är kroppen seg efter flera mils löpning och dessutom utmattad av bristen på sömn.

Nä, alltså ärligt talat. Åsa tycker inte att det är en alldeles lysande idé, inte så där klart lysande i alla fall.

Men…
Om det här är en utmaning du vill göra för din egen skull så kommer jag naturligtvis att stötta till 100 %.
På frågan om jag tycker att det är en smart idé så är svaret nej. Det är fullständigt nerbrytande och kräver lång tid för återhämtning. Det är inte länge kvar till BAMM och det vore trist att äventyra fysiken till dess.

Jag vill uppmana alla er därute att träna SMART och uppbyggande.
Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s