Dagens BAMM-träning plus ny utmaning som dykt upp!

Idag var det till vår stora glädje uppehåll i regnandet en så lång stund på förmiddagen att vi hann ta oss ett torrt löppass på fjället.

Dagen till ära hade vi prominent sällskap. Åsas kusin och tillika rutinerade BAMM-löparen Pär har varit hos oss med sina barn ett par dagar och han var också sugen på att lufta trailskorna.

Vi tog bilen till Högfjällshotellet där vi parkerade och gick genom portalen till Södra Kungsleden.

Vi har ju vandrat där tidigare men kanske inte riktigt tänkt på hur mycket uppför det faktiskt är i starten. Rätt mycket uppför faktiskt. Det planar inte ut förrän vi kommit ca 3,3 km vilket känns på ett helt annat sätt i flås och ben när vi löptränar istället för att gå. Å andra sidan är just denna startsträcka extremt lättlöpt i övrigt. Det är till och med asfalterat i 2,3 km och därefter övergår det till grus dryga kilometern innan den riktiga stigen tar vid.

Det är då den viktiga BAMM-träningen startar. Varje steg måste placeras rätt mellan stenar, rötter och tuvor, annars är risken skyhög för att trampa snett. Blicken är alltför ofta rakt ner i backen för att se vart foten ska landa och vi måste påminna oss själva att inte glömma bort att titta framåt också. För det är ju så man gör de bästa vägvalen, genom att ligga ett steg före. När foten väl är framme vid hindret är det ju försent.

Under BAMM ska vi dessutom orientera vilket kräver att vi håller koll på vart vi är i terrängen. Då gäller det att titta upp på omgivningen för att hela tiden vara uppdaterad på hur vi rör oss på kartan.

Dagens pass blev totalt 9,3 km och vi konstaterade att BAMM-formen är helt ok. Vi behöver bara nöta mer i relevant terräng nu den tid som är kvar till start 14 augusti.

Vår vän Ruddy skickade ett roligt meddelande på messenger nu på eftermiddagen.

”Ultra Interval Challenge” heter det. 25 juli 00.00 startar deltagarna med att springa en valfri milslinga vart som helst på jorden. Var 3:e timme ska man starta en mils löpning så det bli totalt 8 mil på 24 timmar.

Jag har inte pratat med Åsa om denna challenge men hon tycker säkert det är en lysande idé.

Det vore så klart superkul att vara med och sedan få sällskap vissa av milen. I och med att passen startar prick var 3:e timme så är det lätt att hoppa på när det passar. Jag kan tänka mig att många är sugna på att hänga med 03.00…. 🙂

Vad tycker du? Ska jag testa 8 mil på ett dygn? Utan pastauppladdning i kroppen? 🙂

Ha en fin kväll!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s