Bästa ansiktskrämen

För ett par år sedan läste jag i någon damtidning om hur man ska uppnå naturlig skönhet och vilka produkter som är de bästa att använda när vi visar huden omsorg.

Jag minns att skönhetsexperten rekommenderade kokosolja som bästa ansiktskräm. Jag minns också att jag tänkte ”smidigt och billigt” eftersom den dyra ansiktskrämen, jag använde, nästan var slut. Med bestämda steg marscherade jag ut i köket, tog fram Markattas kokosolja jag hade i skåpet och smörjde in ansiktet.

Fy tusan vad jag tyckte att det var obehagligt att ha en så stark kokosdoft så otroligt nära näsan. Det ledde till att jag inte fortsatte använda kokosolja utan tassade iväg och köpte den dyra, som säkert innehöll diverse tillsatser som kroppen sedan fick kämpa hårt med att ta rensa ut.

När Patriks dotter anslöt till Sälen för ett par veckor sedan noterade jag att hon placerat en tesked på spegeln i badrummet. Dagen efter förklarade hon att hon i den lilla lilla burken hade kokosolja till ansiktet och att hon tagit med sig en tesked eftersom oljan smälter om rör om med fingrarna i den lilla lilla burken.

Nyfiken förstås, var jag tvungen att fråga om hon inte tyckte det var obehagligt med lukten. Det tyckte hon inte. Då slog det mig att vi använder en kokosolja idag med mildare smak och lukt än den jag hade hemma vid första tillfället.

Nu har mina ansiktskrämer tagit slut och dessutom berättade min kompis Carro igår, att hon helt slutat med krämer och att hon upplevde att huden blivit bättre sedan dess.

Själv är jag inte mogen att sluta helt riktigt än men jag är mogen för att testa kokosolja igen. Kokosolja som ska vara så fantastiskt som både hudkräm och sminkborttagning. Holistic kokosolja fungerar bra med lukten för mig.

Länge leve kokosoljan!
Ha en fin lördagkväll.
Åsa

2 reaktioner på ”Bästa ansiktskrämen

  1. Jag använder kokosolja som sminkborttagning och smörjer kroppen med. Fungerar perfekt! Tips också att tvätta ansiktet med honung och lite vatten. Vill man ha peeling-effekt så kan man gnida runt lite rårörsocker tillsammans med honungen. Huden blir superlen! Annars så smörjer jag ansiktet med en egengjord blandning av rapsolja, lite olivolja, ringblomsolja, morotsolja (ger fin färg) och hampafröolja. Någon gång har jag också haft i mandelolja eller aprikoskärnolja. Jag har en väldigt känslig hud som lätt får utslag så jag måste vara noga med vad jag smörjer på. Men jag slutade med ”vanliga” och dyra 😉 hudvårdsprodukter med tveksamt innehåll för ca 1,5 år sedan. Det visar sig väl så småningom om jag blir full av rynkor och ”häng” när jag inte använder de uppstramande anti-ageprodukterna…
    hälsn
    Therése
    http://eko-lovat.blogspot.se/

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s