Den sista färden – mina favoritskor stannar i Barcelona

Jag har egentligen förstått det länge och många har försökt hjälpa mig genom att påtala det. Men känslorna har varit så starka och vi har varit med om så mycket kul ihop, så det har känts hårt att komma fram till beslutet att mina Saucony Mirage IV är färdiga för skokyrkogården.

Sista dagarna har de inte mått bra. De har knarrat och låtit varje gång mina 95 kg trycker ner sulan i Barcelonas hårda asfalt. All stoppning i hälen är borta så mina hälar får sig en rejäl skrapa varje steg. Nättyget i fronten på skon är det hål i på rätt många ställen nu att det är risk för att hela foten tar sig igenom rätt som det är.

Så beslutet är fattat. Mina skors resa tar slut här i en papperskorg i rum 213 Sunotel Club Central. Trist men sant.

Visst är det märkligt att vi kan fästa oss så mycket vid en pryl att det känns vemodigt att göra sig av med dem?

Men det är väl inte prylen i sig det handlar om, utan minnena prylen är förknippad med. För mig och mina Saucony så handlar det om många skön löpmil ihop, ett Lidingölopp, ett Stockholm Marathon och massor med fina träffar med löpgruppen.

Nu lägger vi sentimentaliteten åt sidan. Skorna ligger i papperskorgen nu och där får de ligga.

Tack för många bra löp!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s