Ny stad och nytt morgonlöp + träningstips för dig som vill springa i en storstad

Ny vecka ny storstad. Lite speciella veckor då jag av praktiska orsaker fått mini-semestra med en dotter i taget. Denna vecka är det Idas tur. Ida fyller 18 om två veckor. Otroligt att mina döttrar börjar bli så stora utan att jag åldras!?

Igår kom vi till Barcelona. En kväll på stan med god middag var det vi hann med innan det var sovdags. Denna gång har jag löpprylarna med för att slippa köpa nytt varje gång jag är löpsugen. Snacka om positiv utveckling!

Upp kvart över sju för att hinna springa innan det blir för varmt. Planen var inte helt vattentät för det var 27 grader när jag kom ner på gatan.

Planen var att jogga ca 15 km och ta mig ner till stranden via katedralen Sagrada Familia.

I en starkt trafikerad stad som Barcelona (eller Stockholm & Göteborg också för den delen) blir löpningen lite sönderhackad då varje korsning kräver uppmärksamhet över korsande (i mycket höga hastigheter…) trafik.

Mitt tips till dig som semestrar i storstad och vill ut och springa: Lägg in ett pass med ”fartlek”. Håll ditt önskade tempo mellan korsningarna och rödljusen och tillåt dig vila när du får röd gubbe eller korsande trafik. Variera tempot i löpsekvenserna så blir det riktigt roligt. Till slut har du byggt dig ett snyggt improviserat intervallpass.

Enkel och bra. Eller hur?

Mitt löppass gick bra. Fartlek i 15,8 km i snittfart 5,20 min/km.

Nu är det dags att besikta stranden. Denna gång liggandes på en handduk istället för att springa förbi.

Ha en bra tisdag!

Patrik

IMG_2273

Badvakterna har fått ett ganska kralligt torn vid stranden…

IMG_2274

Hotell W. Ida upplyste mig om att det är Barcelonas lyxigaste hotell just nu. Vet inte om det var en hint om att det var där hon hade velat bo? Sorry Ida….

IMG_2259

Trafikstockning. Inte bra för mitt snittempo. Spelar ingen roll. Jag kör fartlek mellan rödljusen istället.

IMG_2256

Sagrade Familia. Pampigt och lite märkligt.

IMG_2255

Det går FORT i Barcelona. Smart att nästan alla gator är enkelriktade. Det räcker att ha koll åt ett håll.

IMG_2245

Siktar han på mig?

IMG_2279

De behöver inte vara lyckligare för att de äger en stor båt. Men det kan heller inte skada antar jag…

IMG_2286

Tycker inte om att ha på mig tröjor som visar att jag varit med i lopp. Men här i Barcelona känner jag ingen så då funkar det. En väl bevarad hemlighet att jag använder reklamtröjan från Stockholm Marathon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s