Löpande sightseeing i London – semester behöver väl inte bara vara vila?

Ny dag nya möjligheter. Idag fungerade kroppen som den brukar och jag vaknade kl 6. Löpgrejorna hängde snyggt på tork sedan snabbtvätt efter gårdagens löp, så snabbt ombyte och ut på stan.

Idag hade jag bestämt mig för att ta mig ut på stan och springa förbi några sevärdheter. Alltid kul att springa i häftiga miljöer.

Jag ska inte tråka ut dig med att beskriva precis hur jag sprang och vad jag sprang förbi. Men är du nyfiken så har du en sammanställning med foton längst ned i inlägget. 🙂

Det jag tänkte skriva om är träning och semester. Ofta har jag hört vänner och bekanta beklaga sig över att de tappar formen över semestern. Efter att ha skött sin träning och kanske kost månad efter månad så släpper man allt under 3-4 veckors semester. Visst är det skönt att unna sig vila och kanske lite extra godsaker under semestern, men det kanske inte behöver gå helt ”bananas” hela sommaren?

Nu skriver jag bara till er som känner igen just den där känslan att det känns jobbigt när man konstaterar att träningen uteblev på semestern. Ni som inte känner så utan är supernöjda ändå behöver inte ta åt er.

För inte behöver semestern bli helt träningslös? Oavsett vart man tar sig i världen så finns det möjlighet att röra på sig om man vill. Ett par extra skor för promenad eller löpning brukar få plats och ett par shorts och T-shirt likaså. Träning under semestern behöver ju heller inte se ut exakt som träningen under resten av året, utan kan anpassas efter situationen.

Dina gruppträningspass är ju svåra att ta med till sommarstugan eller stranden, men kan lätt bytas ut mot promenader, löpning, cykling och kanske lite kompletterade coreträning.

Det viktiga är dock inte om du tränar eller inte tränar under semestern. Det viktiga är att du känner dig nöjd med det du gjort. Nu har vi chans att påverka hur vår semester och sommar blir. Låt oss ta ett aktivt val om vilken väg vi vill gå. Så vi inte sitter i mitten på augusti och har ångest över att vi tappat formen.

Gillar du löpning? Då tycker jag du ska markera lördag 19 september i kalendern. Då kommer SMART Hälsas löpmanifestation gå av stapeln. Mer info kommer bland annat här på bloggen. Om du inte redan följer bloggen så maila oss din mailadress till info@smartatillskott.se så sätter vi upp dig som prenumerant. Då missar du ingenting om detta häftiga event.

Löpmanifestationen kommer verkligen sätta löpning på kartan i Nykvarn. Det kommer bli RIKTIGT kul och kommer vara tillgängligt för alla som löper eller vill komma igång och löpa. Du får gärna dela detta inlägg med människor du känner som du tror vill vara med om denna löphändelse.

Ha en riktigt bra söndag.

Patrik

IMG_2188

Mycket extrem lyx i London. T ex McLaren´s flaggskeppsbutik.

IMG_2189

Mer lyx – Harrods. De hade tydligen REA. Även jetsetarna vill fynda ibland!

IMG_2191

Wellington Arch

IMG_2193

Buckingham Palace med flaggan i topp – Drottningen hemma med andra ord.

IMG_2194

Big Ben – alltid i tid.

IMG_2195

West Minster Abbey

IMG_2196

Smygfoto av 10th Downing Street. Terrorhoten har dragit upp bevakningsnivån så det är extremt mycket poliser runt högriskobjekten.

IMG_2197

Trafalgar Square – Lord Nelson har fortsatt koll över torget.

IMG_2199

Piccadilly Circus – uppkallat efter en svensk poplåt?

IMG_2200

Folktomt på Regent Street. Härligt med morgonlöp!

IMG_2201

Amerikanska ambassaden? Nope. Men Abercrombie and fitch.

IMG_2204

Typiskt 1. Stängt. Undrar om jag kan ta hem konan till löpgruppen?

IMG_2205

Typiskt 2. Stängt. Det blir inga diamantbeströdda underkläder till Åsa den här gången heller.

IMG_2202

Roosevelt och Churchill har fortfarande saker att snacka om. Kloka gubbar. Undrar vad de kommer fram till?

IMG_2207

Primark på Oxford Street fick mig att öka farten på slutet…

IMG_2208

Marble Arch

2 reaktioner på ”Löpande sightseeing i London – semester behöver väl inte bara vara vila?

  1. Jag är visst lite tvärtom 🙂
    Under semestern passar jag på att träna lite extra och oftast äta riktigt bra, men gott såklart! Då har jag ju både tid och energi att fixa. Det gör gott för både kroppen och själen 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s