12 K i Hyde Park – Kan det finnas en bättre start på en morgon?

Jag är ett par dagar i London med min yngsta dotter Lisa. Vi gick låååångt igår och klarade av många sevärdheter på en dag. Skönt med hög produktivitet och effektivitet även på semestern.

Syftet med resan är att ha tid ihop med min dotter. Inget annat.

Men igår så kände jag lite ånger för att jag inte tog med mig mina löparprylar. Speciellt när jag ser att flera kompisar ska springa Trosa Stadslopp. Då börjar det pirra i benen… Men London är en stad full av lösningar och självklart finns det även butiker med löpprylar. Sagt och gjort. Min shopping igår gick i löpningens tecken. Nu skulle jag rusta mig för morgonlöp!

På Westfield fick jag bra hjälp i Nike Store och provade ut ett par lättviktsskor. Jag träffade på en bra säljare som verkligen kunde löpning och vi fastnade en bra stund i löpsnack. Båda hade provat en maraton i maj så vi hade några smärtsamma anekdoter att bjuda varandra på.

Så ett par skor inhandlades och på en sportbutik bredvid köpte jag shorts och tröja på deras REA. Alltid kul att fynda.

Direkt när jag hade påsarna i handen kände jag mig lugn igen. Nu blir det löp!

I morse vaknade jag inte så tidigt som vanligt. Kan bero på att jag var vaken 21 timmar igår.

07.00 slog jag upp ögonen och studsade upp ur sängen förväntansfull som ett barn på julafton. Lisa sov sött och för att inte störa det så hade jag lagt in mina löpprylar på toaletten redan innan jag lade mig. Snabbt ombyte och sen ut från hotellet. Vi bor ca 100 meter från en av entréerna till Kensington Gardens så där startade min runda. Jag följde ytterkant på Kensington Garden och tog mig över vägen till Hyde Park. Härlig park att springa i! Full av aktivitet. Massor av löpare, hundägare och annat helt vanligt folk.

De höll också på att rigga upp för Taylor Swifts konsert i eftermiddag vilket redan en del ungdomar hade börjat köa för.

Skorna kändes bra och benen likaså. En ren njutning.

Jag sprang och tog lite kort (se nedan) och tänkte på den löpmanifestation vi ska sätta upp i Nykvarn i september. Det kommer bli ett kul event och jag hoppas på många deltagare.

12 km fick jag ihop genom att springa lite kors och tvärs i parkerna. Nu är jag redo för att gå och upptäcka London med Lisa. Det är vissa sevärdheter kvar på vår lista. Blir en bra dag.

Så tillbaks till frågan: Kan det finnas en bättre start på en morgon?

Det är klart det finns. Men den här starten var bra nog för mig just idag.

Ha en fin lördag.

Patrik

IMG_2122

Fina miljöer – fotona blir inte 100% när jag fotar springandes…. 🙂

IMG_2134

Svanarna struntar fullkomligt i ”No swimming”. Jag gillar det. Rebeller.

IMG_2153

Om det regnade ute? Nä det blev bara lite varmt i hissen.

IMG_2136

Bara en vacker vy när jag sprang förbi. Var vackrare IRL…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s