Vissa dagar måste vi vara praktiska också…

Sedan vi kom till Sälen kvällen innan midsommarafton så har våra dagar gått i rekreationens tecken. Från att på midsommarafton firat glatt med dalmasarna på Olnispagården, fått en terrängrunda på lördagen och avslutat helgen med en suverän vandring på fjället så ”kom vardagen ikapp”.

Vardag och vardag. Vi är fortfarande i Sälen på minisemester så det är inte synd om oss. Vi var bara tvungna att komma igång med lite praktiska göromål. Stugan är kanonfin men det är vissa saker som vi vill göra bättre och framför allt göra till vårt.

Idag stod barnens rum på agendan. Vi har sedan tidigare flyttat en vägg för att göra två rum identiska i storleken och nu var det dags att göra finliret. Sådan tur att vi är så bra på just finliret…

Morgonen startade lugnt med en god frukost. Vi älskar kaffe och vi älskar vår nya Nespresso-bryggare. PERÚ SECRETO är en specialutgåva i deras Espresso-serie som vi köpte ett par förpackningar av. Jädrar vilket gott kaffe! En dubbel PERÚ SECRETO med Oatleys ”baristamjölk” smakar gudomligt. (Jag vet inte om gudomligt är rätt ord, men det är det högsta betyg jag fick fram i min hjärnas inbyggda betygskala)

Efter frullen åkte vi ner till byggmarknaden för att shoppa hem en massa prylar som behövs för att leka snickare och målare.

Även denna gång så gick det bara halvbra när jag besökte byggmarknaden. Sist när jag var i Sälen själv så hade jag ju missat att de hade stängt på nationaldagen vilket höll på att äventyra mitt väggbygge. Idag var det i alla fall öppet, men 1 minut efter att vi äntrat butiken så försvinner strömmen. Totalt kaos utbröt. Inga kassor fungerade vare sig för kortköp eller kontant. Entrédörrarna gick också i lås. Spännande jo vars, men inte bra för vår tidsplan. Vi skulle dessutom köpa färg som skulle blandas och de där coola färgblandarna går uppenbarligen på ström.

Till slut fick vi god hjälp i mörkret av en dam som kunde det där med färg. Även om hon försökte lura oss på just kompetensbiten då hon först inte ville erkänna att hon kunde det där med färg. Det kan ha varit fikapausen som lockade mer än att hjälpa oss men det är bara en spekulation från vår sida.

Efter att fått färg (allt utom den som skulle blandas…) och en massa andra attiraljer i vagnen så styrde vi kosan mot kassan. Nu kom strömmen tillbaks. Skönt att kassorna fungerar. Då visar det sig dock att alla de som kan lägga upp nya konton för oss storkunder gått på lunch. Samtidigt. Vill man ha ett ironiskt anslag så skulle man kunna säga att det lät som en väldigt bra idé.

Men säljaren vi fick hjälp av visade sig vara en tålmodig herre. Han skrev upp alla artikelnummer på en lapp och sa med glatt humör ”vi får väl se om det dimper ner någon faktura framöver!”. Jag håller på oddsen 50/50 i just den frågan.

Hem för att bygga. Åsa och jag ritade upp planen och delade upp arbetsuppgifterna på vårt vanliga solidariska sätt. Vi samarbetar faktiskt mycket bra. (Så länge jag gör som Åsa säger)

Åsa gick igång med att slipa våningssäng och lister och jag spacklade vägg och målade tak. Vi tog oss en bit framåt och sammanlagt känns det som att vi hann med det vi skulle. Trots att elavbrottet försökte förmörka vår dag.

I kväll kom min dotter Ida till Sälen. Vi har snackat om att testa höghöjdsbanan vid Lindvallen under middagen. Tippar på att det blir ett par omprioriteringar i de närmsta dagarnas scheman så vi får in lite lek på 10-15 meters höjd…. Vi lovar ett blogginlägg om det i så fall.

Ha en fin kväll!

Patrik

PS. Så här glad blir Åsa när hon får slipa. Bra. Jag gillar när Åsa är glad.

IMG_0094

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s