Maximera nuet i praktiken – ”Ut på tur, aldrig sur!”

Idag har varit en perfekt ”Maximera-nuet-dag”. Vi hade i bestämt oss för att vi skulle ge oss ut på en vandring längs Kungsleden. Sälens har en egen ”Södra Kungsleden”, icke att förväxla med den långa som går mellan Hemavan och Abisko.

Idag har vi banne mig lyckats maximera nuet fullt ut. Förmiddagen var lugn och helt utan att någon satte någon tidplan var vi färdiga samtidigt bägge två. På vägen till vandringens startpunkt ville vi stanna till på Concept Store vid Sälfjällstorget och köpa ytterligare en vattenflaska, två kaffekoppar för tur och nya kallingar till Pata (som gjort en missbedömning vid packning). Vi hittade en vattenflaska och kallingar, koppar fick vi köpa på Statoil, som för övrigt har ett fantastiskt utbud, helt utöver det vanliga.

I väg med oss till Högfjällshotellet och utgångspunkten för vår vandring.
Det började med en riktig autostrada, asfalterad gångväg, perfekt för fjällvandrande stockholmare.

IMG_0051
Äntligen ute i vildmarken!

Det blev dock bättre och bättre. Efter första rastplatsen försvann autostradan och även människorna. Det var bara vi som gick vidare upp på fjället. Det mest fantastiska med fjällen är ju att uppleva så många olika miljöer beroende på vilka höjdmeter man befinner sig på. Jag hade nog trott att det skulle skilja sig mer från fjällvidderna ovanför Kiruna, som är den fjällvärld jag tidigare befunnit mig i under vandring. Det är klart att fjällen här är långt ifrån så höga och spetsiga som längre uppe i norr. Dofterna är dock desamma, fjällbjörkarna likaså och nog upplevde vi att det fanns en trädgräns även här, vilket jag inte hade trott.

Idag har vi maximerat nuet i praktiken. Vi har promenerat i 5 timmar och 45 minuter, haft djupa diskussioner och reflektioner över livet. Vi har rastat när vi haft lust och njutit av bästa espresson. Vi har stannat till, vänt oss om och insupit vyerna och utsikterna åt alla håll. Vi har sett en fjällripa med unge och vi har sett en fjällräv.

IMG_0061

Från att ha fnissat lite åt ”Kungsleden” är vi båda helt överens om att Kungsleden visade sig från sin bästa sida idag.

Nu sitter vi i soffan med en skön trötthet i kroppen, efter vandringen och också i knoppen efter den friska fjälluften. Det här vill vi göra mer av och vi har för avsikt att testa varenda led här uppe i Sälen (till att börja med).

På vägen hem fastnade vi på Concept Store igen, för att köpa en bra vattenflaska till men kom också därifrån med varsit par trailskor, för löpning i terräng.

Ha en fin kväll!
Åsa och Patrik

IMG_0069
Patrik hittade snö    

IMG_0063
Åsa på toppen av… något av fjällen.  

IMG_0091
Trädet imponerade.
IMG_0088
T
ittar du riktigt noga kan du se en fjällräv.

IMG_0092
Favoritbutiken i Sälenfjällen, just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s