Jag vill SOOOOOVAAA!

Jag har lovat Patrik att skriva ett kvalitetsinlägg i bloggen idag. Ett sådant med bra fakta och praktiska tips. En uppföljning på ”Myter vi möter”, ett sådant som kanske leder till ett ”aha” eller till eftertanke.

Men vet du? Jag är skittrött. Efter en kaotisk och försenad hemresa från London i söndags och ett tidigt morgonpass imorse ligger jag kraftigt back, sömnmässigt. Jag orkar inte tänka. Jag vill sova. Skulle det inte passa bättre att jag slår ett slag den första SMART-principen: Sömn och återhämtning?

Maken är på väg till Lidköping och sitter i bilen för tillfället, sannolikt med rocken dånandes i öronen. Jag vet att han alltid vill mitt bästa och att han därför kommer tycka att detta är en alldeles strålade idé.

Sömn
Se för tusan till att du får den återhämtning du behöver. En god nattsömn bygger upp de celler och strukturer som brutits ner under dagen. Din hjärna kommer fungera bättre och du kommer få tillgång till större del av dess kapacitet. Det är därför en bra idé att jag avvaktar med kvalitativa inlägg till en dag när jag är pigg och smart.

Med en god nattsömn bakom dig står du starkare i pressade situationer, din förmåga att hantera stress är bättre än om du är trött.

Visste du att de flesta konflikter uppstår pga missförstånd. Missförstånd uppkommer ofta pga brist i kommunikation. Hur ofta uppkommer brist på kommunikation pga trötthet? Rätt ofta skulle jag gissa om jag ser mig runt i min egen vardag.

Vill du fatta kloka beslut?
Vill du vara frisk och stark?
Vill du hantera stress på ett logiskt och balanserat sätt?
Vill du vara glad, kunna kommunicera effektivt och på så sätt underhålla goda relationer?

Se då för bövelen till att prioritera din sömn.

Nu tänker jag ta en lur i solen så att jag kan leverera mitt allra yttersta när jag vickar på SMART POWER ZONE och på BODYPUMP® ikväll.

Sov gott!
Åsa

2 reaktioner på ”Jag vill SOOOOOVAAA!

 1. Visst är sämnen viktig! När sömnen börjar krångla mår man lätt allt sämre… en varningssignal som säger åt en att dra i nödbromsen.
  Tyvärr så lyssnar jag ändå inte alltid…bara lite till…SEN kan jag varva ner…om och om igen…
  TACK för påminnelsen! Och sov gott 😉

  Gilla

  1. Och sömnen är ofta det som tar stryk först. Stress leder till sämre sömn, dålig sömn till mera stress. Tyvärr.
   Vi värnar om sömnen tycker jag.
   Jag älskar att sova, särskilt på morgonen 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s