BAMM närmar sig med stormsteg!

Visst är det ofta så? Något som kändes väldigt avlägset när det bokades kommer helt plötsligt i rasande takt emot en. Så är det med BAMM för oss.

BAMM står för Björkliden Arctic Mountain Marathon. Det finns tre olika klasser att välja mellan: 30 km, 50 km och 70 km. Vi har valt mellandistansen, dvs 50 km.

Nu är BAMM inte bara en löptävling. Det är även orientering i fjällvärlden så det är kontroller utspridda som ska hittas under de två dagar tävlingen pågår. All utrustning inklusive tält, sovsäck och spritkök bärs med i ryggsäck vilket gör att löpningen upp och ner blir mer ansträngande än vanligt.

14 augusti går starten. Det ger oss drygt 2 månader att vässa formen. Förhoppningsvis kommer vi kunna tillbringa en hel del tid i Sälen för träning i fjällmiljö (Om än inte i lika höga fjäll som i Björkliden) i sommar, så det borde gå vägen.

Nu ska vi bli mer engagerade i detaljerna. Rätt utrustning ska fram. Vi vill inte komma på mitt under loppet att vi har fel skor, här ska det göras research!

Den här typen av evenemang lockar oss. Att det känns som en bedrift att bara ta sig runt och klara av utmaningen. Helt plötsligt så är det inga tider inblandade. Vi har ingen susning om vad som är en bra respektive mindre bra tid. Skönt.

Det kanske är så vi ska göra det framöver. Hitta en utmaning och sedan se till att klara av den. En gång.

Vi får se vad vi kan hitta på framöver. Vandra längs Inka-leden har vi båda drömt om.

Vilken är just Din drömstrapats?

Patrik & Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s