Bonuslöp! (Med selfie…)

Idag var det dags att låsa stugan och ta mig hemåt. Kl 13 bedömde jag att huset var i ett sådant skick att jag inte behöver skämmas nästa gång vi kommer upp och satte mig tillrätta bakom ratten. Superlugn trafik till Nykvarn så det blev en riktigt angenäm biltur. En snabb kycklingsallad i Vansbro och en kisspaus i skogen utanför Ludvika, annars var det sträckkörning.

Planen för kvällen var solklar. 21.45 landar Åsa och Jonna på Skavsta och jag har lovat att hämta dem. Tyvärr så spricker planen. Planet är 1 timme sent och hämtning nu först 22.45. Trist. Jag saknar verkligen Åsa nu och vill gärna få hem henne nu.

Men ur denna trista svacka så uppenbarar sig en bonustimme! En timme som inte fanns i schemat tidigare. Vad göra? Ta plats i soffan och se om det mot förmodan är något fantastiskt att titta på, eller ta en löptur i regnet?

Jag hade satt upp fredag och lördag som vilodagar. Söndagen skulle också bli vila, men mer för att jag inte skulle hinna med någon träning. Nu finns ju tiden så då blir det ju en helt annan sak.

Sagt och gjort: Löpskor på!

Jag bestämmer mig för att springa en timme med teknikfokus. Inget slentrianlöp utan rätt teknik varje steg. Benen känns kanon när jag drar iväg. Tänk vad lite vila kan göra. Jag coachar mig själv varje steg och fokuserar på att springa ”rätt”. Rak i kroppen, skjut fram höften, spänn magen och en lätt lutning från fotled. Fokusera på att känna att foten landar precis under höften så att kroppen hela tiden är på väg framåt.

Inga häl-isättningar framför kroppen och landa på mitten av foten. Det kändes lätt att springa! På slutet märker jag att jag spänner mig lite för mycket i axlarna och vrider därför upp handen så att jag har handflatan upp mot skyn när jag pendlar med armarna. Axlarna sänks direkt och spänningen försvinner.

Precis på slutet kommer en backe så jag får växla till backteknik. Kortare steg, lite spets på främre knät och ett aktivt frånskjut med ”bakbenet”. Vaden ska jobba i backen.

Vad nöjd jag är att jag valde bort TV´n! Nu varm dusch och sedan till Skavsta för upphämtning.

Hoppas du också har en riktigt bra kväll!

Patrik

PS. Selfiehataren nr. 1 bjuder här på en selfie. Jag är inte helt nöjd med den, men vad fasen, det är ju tydligen så jag ser ut…. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s