Ibland blir det inte som man tänkt sig….

Den här helgen har vi delat upp vårt team rejält. Åsa drar till London med sin dotter och våra andra barn är på andra äventyr. Det dök alltså upp ett utrymme för mig att dra till Sälen och lattja hantverkare!

Jag hade en del (riktigt!) jobb som måste klaras av innan jag kunde komma iväg igår men jag kände att det inte var någon som helst brådis. Tvärtom tog jag det riktigt lugnt på vägen.

När jag bromsade in på byggmarknaden i Sälen för att kolla vilket material jag behövde till våra nya väggar så hade klockan hunnit bli 16.40. En liten motgång smyger sig på när jag ser att de stänger 17. Det blir tight att hinna låna deras släp, packa ihop skivmaterial och reglar, köra upp till stugan för att lasta av och hinna få tillbaks släpet innan kl 17…. Men det bekymrade mig inte alls. Då kunde jag få en lugn fredagkväll och starta lördagen med materialinköp. Idiotsäker plan!

Apropå idiot. Det är tydligen 6 juni och Nationaldagen idag. Då har man inte öppet på en byggmarknad i Sälen. Nu dök det upp riktiga problem med andra ord….

Efter ett par minuters övertalning där jag fick koppla på ALL min charm samtidigt så får jag lov att låna släpet tills jag åker hem söndag kväll. Tack och lov för att det finns flexibla människor! Tack Sälens Bygg och Järn! Helgen räddad.

Kvällen gick åt att montera ned platsbyggda våningssängar. Det var inte helt lätt att komma in under sängarna för att komma åt att skruva. Men det är ju heller ingen som påstått att det ska vara lätt. Svettig som efter ett löppass så var jag klar med nedmonteringen halv tio. Skönt. Redo för att riva och bygga vägg lördag morgon.

Idag har jag vaknat på ett superhumör. Så jädra taggad för att bygga fint i vårt hus. Jag tittar ut genom sovrumsfönstret och kan konstatera att det spöregnar. Jag ska stå ute idag och kapa reglar och skivor samt att jag ställt allt material i andra huset. Kan bli blött. Jag är fortfarande taggad men ett par procent av toppen av taggningen försvann med regnet.

Åsa peppar dock via telefonen och säger ”Vilken tur att du är så bra på att bita ihop”.

Så nu är det bara att gasa igång. Först frukost. Kvarg och avocado blir det. Ska bli gott.

Det är för övrigt återhämtning som gäller den här helgen. Tre dagar helt utan träning. För att säkra att det blir så, så är alla träningskläder hemma i Nykvarn på tryggt avstånd från Sälen. Så nu finns möjligheter att vila. Om jag inte kan köra lite militärpress med gipsskivorna?

Ha en riktigt bra dag. Jag har hört att det är sol här och där. Ni som kan, njut av den. Vi som har regn och grått – vi ser till att njuta av livet ändå!

Patrik

Där står skivorna

Där står skivorna. Synd att det är så mycket regn emellan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s