Löpning fem dagar efter ett Marathon

Idag tog vi nytt avstamp i vår träning inför BAMM. Åsa sprang en terrängslinga på förmiddagen och var nöjd med formen och sa till och med ”vad lätt det kändes att springa idag”. Det är alltid en skön känsla när man springer. Att det känns lätt alltså. Åsa är en riktig Titan-tjej, så lätt för henne kan vara rätt tufft för många andra….

För så var det inte för mig. När jag var ute med löpgruppen i måndags så kunde jag kamouflera mina marathon-krämpor tack vare att vi höll ned tempot och inte sprang så där jättelångt. Men det var ändå tufft för benen.

Idag skulle jag göra ett nytt försök. Jag riggade betet för min kompis Tobias genom att skicka ett SMS med frågan om han var sugen på 15 lugna kilometer. Tobias är alltid sugen på att springa så han nappade snabbt på betet.

Det var tur att jag bett om en lugn runda, för idag var det riktigt tufft. 15 km avverkades på prick 90 minuter och känslan under hela rundan var att jag inte hade kunnat öka farten någonstans. Så maran sitter fortfarande i benen, inget snack om det.

Idag fick jag bilderna från Stockholm Marathon. Med besvikelse kan jag konstatera att jag ser inte helt oberörd ut på alla bilderna. 🙂

Tvärtom ser jag rätt ansträngd ut på upploppet inne på Stockholm Stadion.

Smart som jag är så väljer jag den första bilden till detta inlägg. Den är taget vid 5 km. Det ser ut som att jag sneglar åt vänster mot den skylten som stod där: 5/30

Den signalerar att du sprungit 5 km om du är på första varvet och 30 km om du är på andra varvet. Just där och då räknade jag ut att jag hade 25 km framför mig innan jag passerar skylten igen. Och då har jag 12 km kvar. Det kan nog ha framkallat den bekymrade min jag har på bilden….

Nu glömmer vi Stockholm Marathon och fokuserar på vårt gemensamma mål: BAMM 2015. Ett lopp på 50 km i fjällmiljö med start i Björkliden. Förutom löpning upp och ner för berg så ska vi dessutom orientera. Snacka om perfekt sätt att testa vårt äktenskap!

Kör hårt!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s