Träning i grupp – företeelse som ger energi!

I rätt många år var jag envis motståndare till att ta mig in i gruppträningssalarna på gym. På något sätt hade jag lyckats bestämma mig för att det inte var något för mig – trots att jag aldrig provat. (Jag försöker aktivt undvika det beteendet nu för tiden. Vem vet vad jag missar i livet om jag inte testar nya saker?)

Nu vet jag bättre. Från att jag för tre-fyra år sedan smög in längst bak i salen inför en CXWORX-klass så har jag nu blivit helt såld på företeelsen träning i grupp. Så pass såld att jag nu själv instruerar i CXWORX, BODYPUMP och även coachar en löpgrupp. (Som ni hör så passar det mig bra att vara gift med en gymägare. 🙂 )

För det ger något extra att kämpa tillsammans i gruppen. För att använda mig själv som exempel så tar jag i liiiite extra när jag har ett gäng runt om mig som svettandes kör stenhårt med skivstången under BODYPUMPEN, eller när vi kör backträning med löpgruppen.

Du får också någon eller några att sätta din fart efter. I löpning blir det lätt att man på egen hand inte riktigt håller den fart (Och intensitet!) som planen egentligen innehöll. Du har inget tempo att förhålla dig till. I gruppen så håller man tempot och tar sig därmed framåt i sin utveckling på ett snabbare sätt. Såvida gruppen är rätt sammansatt så klart.

Sist men inte minst så är den sociala biten fantastisk. En löprunda i distanstempo ger utrymme för allmänt snack mellan tekniktipsen och vi lär känna varandra i gruppen på ett bra sätt. Träningen blir riktigt kul samtidigt som den är effektiv. Jag brukar säga ”Tänk att något som är så kul kan vara så nyttigt” och det är en spontan känsla jag får under passen.

Om du känner någon som inte tränar av orsaken att det är tråkigt: Tipsa om att hänga på en gruppträning. Inomhus på gymmet i någon av de förkoreograferade klasserna eller varför inte i en löpgrupp utomhus.

Är personen dessutom i närheten av Nykvarn så skicka hon/han till SMART Hälsa så ska vi visa på vad som finns.

Chansen är stor att personen kommer bli väldigt förtjust i gruppträning. Precis som jag blev.

Prova vet ja!

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s