Raceday – upp till bevis!

ÄNTLIGEN är det dags! Som jag väntat och väntat!

Skämt åsido. Jag tror att jag har en av de kortaste maratonförberedelserna man kan ha. I måndags pratade jag löst om deltagande, i tisdags var det inte lika löst. I går köpte jag startbevis. Idag springer jag. Inte så jättelång väntan alltså, vilket är bra. Jag gillar inte att vänta.

Flera jag pratat med tycker att det är kul att jag ska springa på så kort varsel. Men de frågar också något i stil med: ”Stockholm Marathon – Vad kul! Men….. Måste man inte förbereda sig ett halvår eller så för att komma runt?”

Det stämmer att ett maraton kräver massor av förberedande löpträning, annars är det risk för att det bara blir en plågsam runda. Det stämmer också att jag inte har en maratonspecifik uppladdning men därmed inte sagt att grunden inte finns. Med löpgruppen har jag utan avbrott haft två kvalitetspass i veckan, även när snön kom vågrätt emot oss i januari. Därutöver har jag haft min och Åsas träning inför BAMM. Så löpträning finns i massor. Däremot har jag inte så långa löppass att skryta med. 10 km är det vanliga passet. Så vi får hoppas att uthålligheten finns ändå.

Även kostuppladdningen har flera varit nyfiken på. Nästan alla tror att jag ägnat mig åt att äta pasta sedan jag bestämt mig. Jag har inte ätit någon pasta alls. Vi har fortsatt med vår normala kost som inte innefattar kolhydrater från pasta, ris och potatis. Däremot har jag ätit mer.

Mitt bästa energisystem är fettförbränning. Det räcker dessutom längre än kolhydraterna som är slut efter en timmes löpning och sedan hela tiden måste fyllas på. Kolhydrater ger en kort topp och sedan är det tomt igen, vilket kan ge en rejäl dip.

Nu är det alltså snart upp till bevis! Först en stor portion ägg och bacon. (Massor av kokosolja i äggröran och en sked kokosolja i en dubbel espresso!) Sedan mot start!

Ha en härlig dag!

Patrik

PS. Jag rekommenderar varmt bättre träningsförberedelser inför ett långt lopp så ”Don´t try this at home.

En reaktion på ”Raceday – upp till bevis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s