Är det möjligt att utrota våra välfärdssjukdomar?

Det finns så många trista sjukdomar i vårt välfärdssamhälle. Diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, migrän, huvudvärk, yrsel, eksem, ständiga förkylningar är några exempel. Alla har olika allvarlighetsgrad förstås men för den som drabbas påverkas vardagen på olika sätt.

Skulle vi inte kunna utrota dessa sjukdomar?
Jag tror att oturen alltid kommer att drabba ett fåtal, samtidigt som jag är övertygad om att vi kan minska omfattningen av dessa sjukdomar/besvär radikalt. Din hälsa och ditt välbefinnande är ett resultat av din livsstil i de allra flesta fall. Det är ju ett faktum att dessa sjukdomar och besvär tilltagit i takt med att vår livsstil och våra kostvanor har förändrats.

Ibland hör jag förklaringar i stil med: ”Jag har alltid haft mycket ont i huvudet!” eller ”Jag är en sån som ofta blir förkyld!” eller ”Det ligger i släkten!”. Ibland kan det vara skönt med en sån förklaring och på så sätt frigöra sig från ansvar.

Det är normalt att bli sjuk ca 2 ggr/år, ett friskt immunförsvar tar hand om de flesta bakterier som bryter sig in i kroppen. Huvudvärk kan vara ett svar på många olika faktorer, trötthet likaså.

Jag vill uppleva livet från den bästa sidan. Jag vill inte bara må bra, jag vill må skitbra. Jag nöjer mig inte med en halvgod hälsa där trötthet, huvudvärk och återkommande förkylningar är en del av min vardag. Jag vill också inspirera dig till att bara nöja dig med det bästa.

Om det finns något med din hälsa som inte är 100% bra, fundera på vad som kan vara orsaken och hur du skulle kunna få bukt på detta. Jobba för att stärka din kropp och din hälsa.

Sjukdomar kan inte leva i en frisk kropp!

Lycka till!
Åsa

En reaktion på ”Är det möjligt att utrota våra välfärdssjukdomar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s