Storyn om SMARTA Tillskott

Vi tänkte berätta för er hur det kommer sig att vi driver SMARTA Tillskott.

Då vi är två nyfikna personer har vi en förmåga att grotta ner oss i ämnen som intresserar oss. Vi är lika på så sätt att vi bara måste veta svaret på frågor som dyker upp runt om oss och vi gör ofta små spontana researchtrippar på internet mitt under våra konversationer. Vi är inte särskilt sugna på att vänta på att svaret ska komma till oss. Vi ser helt enkelt till att söka upp det.

Vårt hälsointresse är stort och framförallt Åsa har sista året läst mycket om hur kosten påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande. Under tiden har det mer och mer tydligt framgått för oss att den kost vi skulle kunna benämna ”normal” idag inte alls ger oss alla de näringsämnen vår kropp behöver för att må bra.

Mycket av de livsmedel vi äter idag är så processade att de ursprungliga näringsämnena är så gott som borta när vi får dem på vår tallrik. Vem har t ex inte hört att vi bör äta fisk varje vecka få i oss den så viktiga fettsyran Omega-3? När vi går och köper våra frysta laxbitar är den oftast odlad på ett sätt som gör att fisken inte producerat något Omega-3. Det gör den nämligen bara i sin naturliga miljö när den får kämpa uppför strömmen.

På samma sätt kan man tycka att vi, när vi äter t ex bladspenat, ska vi få i oss de mineraler vi behöver. Men den ickeekologiska bladspenaten odlas i så pass utarmade jordar att det inte finns särskilt mycket av vare sig näringsämnen eller mineraler i den färdiga växten som det en gång gjorde.

När vi förstod att vi inte får i oss allt vi behöver valde vi att komplettera vår egen kost med tillskott. Det var ganska lätt att förstå vilka vitaminer, mineraler och fettsyror vi behövde. Däremot var det svårt att hitta rätt i den djungel av fabrikat som finns i hälsokostbutiken.

Vi gjorde vår research och hittade det vi tyckte verkade bäst. Det gick upp för oss att det måste vara lika svårt för andra människor att hitta rätt. Som en hjälp till dig som inte orkar, vill eller hinner lägga samma tid på att hitta rätt, startade vi SMARTA Tillskott. Vi visste inte så mycket om webbhandel då men det tänkte vi lära oss längs vägen.

Under utveckling av vår egen kost har vi börjat använda mer och mer raw food och således också utökat vårt sortiment med dessa varor.

I viss mån är vi som en normal webbshop. Vi säljer via vår hemsida och skickar till kunder över hela Sverige. Men vi säljer också via SMART Hälsa och har utlämning dagligen via gymmet. Dessutom bjuder vi alltid på hemleverans i vår hemort Nykvarn. I största möjliga mån tar vi en promenad med våra rosa påsar och lämnar i kundens brevlåda. För miljöns skull och för att vi älskar att röra på oss!

Det som skiljer oss från många andra webbshoppar är dock våra ideologiska hållningar. Vi säljer inga produkter vi inte tror på. Vi jobbar bara med leverantörer vi litar på och som vi är säkra på levererar produkter av högsta kvalitet.

Det är ett löfte från oss. Vi ska alltid ge så bra service som vi själva hade förväntat oss och vi har HÖGA förväntningar!

Så länge de kriterierna uppfylls är vi flexibla. Vi vill sälja tillskott och livsmedel som främjar god hälsa och skapar friska och välmående människor.

Det är vår mission.

Åsa & Patrik

3 reaktioner på ”Storyn om SMARTA Tillskott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s