Nej jag måste inte träna – jag tränar för att jag mår så bra av det.

Jag verkligen älskar att hänga nere på gymmet SMART Hälsa. Atmosfären som skapas av alla de fantastiska medlemmarna är helt oslagbar och ger mig massor med glädje och energi. (Om ni någonsin har sett TV-serien ”Cheers”: SMART Hälsa är mitt ”Cheers”!)

I torsdags kväll så var jag på plats för lite lätt träning. I och med bloggen så vet några medlemmar om att jag gjort illa handen tidigare i veckan så några frågar snällt hur det är med mig.

Ett par av de medlemmar som följer bloggen och därmed vet, två suveränt trevliga damer, kliver sedan in genom dörren och pekar på mig och säger något i stil med ”Säg inte att du ska träna redan! Du är ju skadad.” I all välmening. De vill inte att jag ska göra mig illa. 🙂

Jag förklarar att det känns mycket bättre och att jag ska försöka att inte belasta just där jag skadade mig.

Då säger en av de här suveränt trevliga damerna ”erkänn nu, du MÅSTE träna. Du kan inte låta bli!”.

Nja säger jag. Jag måste inte. Men jag vill.

Häromdagen hade vi en diskussion om det här hemma. Jag försökte förklara för Åsa vad träning betyder för mig. Det kanske blir lite snurrigt och intensivt när jag försöker sätta ord på det och efter 3 minuters monolog som innehåller en massa fina ord (vissa ord återkommer säkert både tre och fyra gånger) så stoppar jag mig själv och säger helt enkelt: Träning får mig bara att må så bra.

Jag mår inte dåligt annars. Men jag mår ännu bättre när jag får min träning.

Det har funnits perioder i mitt liv då jag absolut inte var någon tränande person. Jag kom ifrån träningen under ett antal år och glömde bort hur viktig träningen är för mitt välbefinnande.

Nu känns det helt främmande med ett liv utan träning och motion.

Träningen gör mig friskare, gladare, kraftfullare. Jag orkar helt enkelt ta för mig mer av vad livet erbjuder. Det vill jag aldrig ändra på.

Sammanfattningsvis: Nej jag måste inte träna. Men jag kan inte låta bli när jag mår så bra av det.

Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s