Alla har vi våra laster – Nubbeklubben

Idag är det fredag, veckorna bara rasar fram. Ibland har jag lite svårt att förstå att det redan är fredag när jag står på tröskeln till helgen. Det försvårar förstås att jag inte har en ”vanlig” arbetsplats att åka till, Inga ”vanliga” arbetskamrater som tjolahoppar om att det äntligen är fredag. Jag behöver aldrig ha ångest över att jag inte kunde stå över fredagsfikat i fikarummet. Nej, det finns inte ens ett fikarum. Ändå blir det fredag varje vecka som tur är.

Fredag kan vara en dag till för att unna sig, eller hur? Idag ska jag unna mig. Det är dags för Nubbeklubben!

Åtta kvinnliga medlemmar, f.d kollegor i spridda åldrar. Vi är inne och nubbar på vårt 14:e år.

Nubbeklubben är förstås inte bara en dans på rosor. Vi har en noggrant planerad agenda och strikta regler att förhålla oss till (lite beroende på vilka som närvarar förstås). För varje gång vi ses blir nubbevisorna fler och fler. Alla ska vi hinna sjunga igenom och de första nubbarna bits inte av. Gud nåde den som bryter mot dessa. Det är ett hårt jobb att ta sig genom en nubbekväll, som ni ser.

Nubbeklubben är en av mina laster. Jag bara vill inte avstå. Idag ses vi i Södertälje och jag ser fram emot att med kära nubbevänner äta god mat. Jag tänker ta av allt som bjuds, precis som jag alltid gör.

Ibland kanske det låter som vi är näst intill 100 % strikta vad gäller kosten. Det låter tråkigt tycker jag. Jag tror inte på förbud utan bara att till största delen välja mat som vi mår bra av. Därutöver kan vi unna oss – förstås.

Ikväll är min unnakväll.
När är din unnakväll?

Trevlig fredag önskar
Åsa

En reaktion på ”Alla har vi våra laster – Nubbeklubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s