Vardagsutmaning: Få ut barnen på promenad

Har du samma utmaning som vi, att locka fram barnen och ungdomarna ur den virtuella världen till den som faktiskt existerar runt omkring dem, hela tiden?
Det är ett faktum att tekniken ger snabbare respons och belöning än de vardagliga aktiviteter som vi själv ägnade oss åt som barn. Tekniken är bra på många sätt men stillasittandet och inaktiveringen det medför bekymrar åtminstone oss. Varför sitter de inte uppe i träden och spejar ut över omgivningarna istället för att sitta nedsjunken på sängen och med tom blick, stirra in i sin iPhone?

Ett miljöombyte betyder en ny soffa att sitta i och messa med sina vänner.

Med vår stuga i fjällen hoppas vi på att bryta de vardagliga rutinerna och att våra barn/ungdomar i och med detta, på egen hand, mer väljer att gå ut och aktivera sig i naturen.

Det har inte kommit av sig själv, denna första helg men vi fick ut dem på en promenad till ICA för att köpa middagsmat. Alla hängde med. Genvägen från Gubbmyren till Sälfjällstorget tar ca 20 min, vilket kändes som en lagom tur för oss. Där ligger Tempo  och Concept Store vilket kändes som en lagom utflykt med både matshopping och klädspaning.

Concept Store var öppet men Tempo stängt. Det innebar alltså ytterligare en sväng för att få tag på mat. Alla traskade på vidare till ICA, utan protester och för den minsta har vi hittat en bra strategi (som han egentligen kommit på själv). Med en boll med på promenaden går det bra att finta bort honom ganska länge. En långboll i djupled ger bra fart under fötterna. Snyggaste lyran vill han förstås bjuda på.

Till ICA från Sälfjällstorget är det en bra bit så efter att ha handlat, överraskat ungarna med varsin chokladbit kunde vi traska en lite snabbare väg hem. Snabb energi var nödvändigt och det är ju ändå lördag.

Middagen kommer smaka så mycket bättre nu efter en rejäl promenad.
Morgondagens plan är redan klar, vi ska ut och reka plats för kojan.

När vi väl får ut dem så är de ju så nöjda.
Varför kommer de inte ihåg det till nästa tillfälle?
Ska det verkligen vara nödvändigt att ta striden varje gång?

Hur gör du?
Åsa och Patrik

PS. För att du läser vår blogg vill vi ge dig en belöning. Du får i kväll 15% rabatt på hela vårt vitaminsortiment om du anger rabattkod ”Lördagsfest”. Gäller till midnatt. 🙂

Vitaminerna finner du på: http://www.smartatillskott.se/vitaminer/42

2 reaktioner på ”Vardagsutmaning: Få ut barnen på promenad

  1. Wilma 7år cyklade en mil idag med sin mamma på eget initiativ. Det tycker jag är starkt. Våra barn är hellre ute än inne om dom själv får välja.

    Gillad av 1 person

    1. Det låter ju toppen Tobbe! Suveränt att barnen får så goda vanor tidigt. Fortsätt peppa och göra allt du kan för att uppmuntra det beteendet in i tonåren och förbi!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s