Gör ett val!

Kan du välja att må bra?
Det är vår fasta övertygelse, att vi kan välja att må bra. Självklart kan slumpen ibland spela oss ett spratt, men fallen är sällsynta. Så länge vi skapar förutsättningar för oss själva, gör val som stärker och skapar välbefinnande så kommer vi också öka våra förutsättningar för ett friskt och kvalitativt liv.

Vilka val är rätt?
Det är förstås olika från individ till individ. Den vägen vi väljer behöver inte vara vägen du väljer. Det viktigaste, hävdar vi, är att du gör ett aktivt val och att du prioriterar det som känns viktigt för dig och ditt välbefinnande.

Det vi vill, är att öka medvetenheten om vad som är bra och hälsosamt, så att du lättare kan göra val baserade på kunskap, så att vägen du väljer tar dig dit du tänkt dig. För inte vill vi lämna så stora livsavgörande val åt slumpen?

Det vi vill uppmana till är alltså att du du väljer varje dag.
Att välja rostmackor med marmelad är alltså helt ok om du har gjort ett aktivt val och samtidigt är medveten om de eventuellt långsiktiga konsekvenserna. Det vore synd, tycker vi, att senare i livet vakna upp, inte må bra och ångra sig. Eller ännu värre, att i okunskap tro att vi gjort hälsosamma val under livet.

Att åka med, välja det som finns lättillgängligt, eller att haka på andras val ser vi som ett inaktivt val.

Vad är viktigt för dig?
Gör att aktivt val!

Åsa och Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s