Musiken saktar inte ner och vi får äta ägg!

När jag lyssnade på musik från min iPhone genom trådlösa lurar idag, slogs jag av ett minne från min ungdom. Det var ett tag sedan nu. På den tiden lyssnade jag på musik i min ”Freestyle” av modellen Walkman från Sony. Fantastisk pryl… ända fram till dess att batteriet började bli dåligt och musiken spelade vidare i slow motion. Mycket irriterande.

Nu för tiden spelar musiken lika bra ända fram tills batteriet i telefonen är helt dött. Vilket framsteg!

En annan tillbakablick från ungefär samma tid som musiken kom från min Freestyle var det här med livsfaran med ägg. Ett ägg om dagen var så pass farligt att hjärtinfarkten väntade runt hörnet. Kolesterolet var något dödligt. Att kolesterol är något livsnödvändigt förstod jag inte då eftersom larmropen var så höga att de överröstade alla som bevisade motsatsen.

Idag vet vi bättre. Vi vet att kolesterol är något bra, det är verksamt i bygget av varenda cell vi har i kroppen och stabiliserar cellmembranen. Forskning säger också att ägg inte påverkar kolesterolhalten. Så länge du är frisk så reglerar din kropp själv dina kolesterolnivåer så att de är optimala för dig.

Ägg kan vi äta med gott samvete! Gott är just vad det är, i alla dess former: Kokt ägg, stekt ägg, äggröra och omelett. Det finns massor av varianter och har alla gemensamt att de ger oss massor av bra ämnen:

Vitamin D, selen, folat, zink, vitamin E, bra proteiner och bra fetter.

Unna dig ett par om du tycker om ägg. Det gör jag.

//Patrik

PS. Du har väl registrerat dig som följare av vår blogg? Gör det så får du en välkomstgåva skickad till din mailadress. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s