Solen lyser alltid på en löpare!

Både Åsa och jag har haft hemmakontor idag och passade därför på att ta en löptur i skogen.

Vi tränar ju en del och har rätt bra variation i träningen. För mig har dock löpning alltid haft en speciell plats i mitt hjärta.

Löpning ger så mycket. Den ger kondition och bra och starka leder.  Den ger oss en bra rörlighet och en suverän chans till en stund ute i friska luften.

Men det som lockar mig mest är vad den gör för mitt huvud. En dag fylld av problemlösning blir helt plötsligt solklar och ljus efter en löptur. 

”Runners High” är ett av de uttryck som myntats för att försöka förklara vad som sker i kroppen vid löpning. Kroppens egna lyckohormoner, endorfinerna, flödar och helt plötsligt känns löppasset mycket lättare. En tung sinnesstämning innan passet kan ha förbytts mot nöjdhet och lycka.

Det kommer inte direkt utan det gäller att hålla i löpningen ett tag för att nå dit. I början är det så klart lite slitsamt innan vi byggt upp konditionen och fått leder och muskulatur i löpform. Men därefter kan du invänta lyckoruset som infinner sig mitt i din löprunda. Jag lovar, det är värt besväret att ta sig dit. 

Kämpa på alla löpare och blivande löpare! Mot solen och löplycka!

//Patrik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s