Hur jag överlever ett kalasmarathon

IMG_0015Denna vecka på året brukar innebära en hel del kalas, vilket kan upplevas både roligt och stressigt. Jag har lyckats samla mina två barns födelsedagar inom loppet av tre dagar.  Eftersom att det är barn det handlar om ska det firas både med närmaste släkten och anordnas kalas med deras egna kompisar. Det har de flesta år inneburit 4 kalas på mycket kort tid.

Mitt favoritord (som jag säkert kommer använda fler gånger i bloggen) är ”smartlat”. För att överleva dessa veckor har jag sett till att vara just smartlat. Jag har lagt energi på det som räknas helt enkelt utan att ställa orimliga krav på att allt ska vara hembakat, huset nystädat, ungarna nyduschade och ljusen tända. Nej, jag har handlat om jag behövt. Jag har lagt barnkalasen i tid så att alla barn har kommit nyätna vilket inneburit att jag bara behövt fixa fika. Smartlat är ordet, jag använder det ofta och det är nog ganska mycket så jag valt att leva mitt liv.

Nu börjar barnen bli stora. Hannes, fyller 10 år idag och Jonna 13 på fredag. Storasyster har tagit på sig att baka tårta till lillebror idag och också till torsdag när mormor, morfar, kusiner och morbröder kommer på besök. Hon gör också kladdkaka och peanut butter cups. Jag kan ju ta ledigt från bak! Eller så tar jag chansen att själv baka några nyttiga varianter. För vad kan vara bättre än nyttigt godis? Lyckan är att kunna fika samtidigt som det som tillförs kroppen gör nytta.

Hur som helst, nu ska vi fika tårta. Inte bangar jag en tårta som min 13-åring har bakat helt själv. Däremot tar jag en lagom stor bit och jag tänker passa på att njuta av den. Ska jag äta onyttigt ska det smaka himmelskt, annars kan det vara. Allt annat vore slöseri med fikeri.

Bilden ovan föreställer chokladbollar, nyttiga sådana. Ett recept, delat av Jenny Sjöqvist, taget från Emma Haglunds blogg.

Rawfood finns att köpa i webshopen

Smarriga bollar

Fika lugnt!

Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s