Mot BAMM 2015

Idag är en stor dag.
Vi, Patrik 42 och Åsa 37,5 har till slut bestämt oss för att börja blogga.

Det var nämligen så att vi var ute och sprang tillsammans idag, vårt första träningspass med syfte att bli tränade till dess att det är dags för oss att springa BAMM (Björkliden Arctic Mountain Marathon) i augusti. 5 mil orientering i alpin terräng. Vi tyckte att det var dags att börja träna nu.

Medan vi letade oss fram genom okända stigar i skogen, där kreativiteten är som störst, kom vi på att du säkert ville följa oss på vår resa fram till starten. 30 minuter efter duschen så var bloggsidan ett faktum.

Här tänkte vi skriva om vår träning, vår vila och vår mat och samtidigt hoppas kunna inspirera till god hälsa med allt vad det innebär.

Hur lägger vi upp vår träning då? Det finns en del utmaningar att knäcka. Vi har båda en del pass på SMART, vi vill båda kunna träna bara det vi känner för, vi ska lägga till BAMM-träningen och samtidigt få tillräckligt med vila för att bygga upp oss utan att riskera att bryta ner oss. Detta samtidigt som vi driver tre företag kräver sin planering. Tilläggas bör att vi kanske inte är världens mest välplanerade individer. Det mesta sker rätt spontant. Och snabbt. Vi lever i realtid vad gäller det mesta i vardagen.

Till planeringen:
Du blir bra på det du tränar och det är förstås utgångspunkten i träningsplanering. BAMM innebär att vi ska springa (lunka, gå) med packning, i obekväm (men ofantligt vacker) miljö under lång tid.

Innan träningen startar är det toppen att försäkra sig om att kroppen kommer att hålla för en utökad träningsmängd, då tänker vi på att strukturen kring leder ska hålla, att vi ska vara stabila kring fot-, knä- och höftled samt i bålpartiet. Rörlighet vore ju fint men inte superviktigt just i löpning. Vi gör bedömningen att vi har en god grundform men startar ändå ganska lugnt för att sakteligen bygga upp oss så vi i augusti klarar 5 mil på två dygn och samtidigt kan hålla humör och stämning uppe. Det ska ju vara roligt att vara i fjällen.

Dagens runda blev i näst intill outforskad terräng då vi samtidigt ville passa på att hitta nya vägar till Patriks löpgrupp. Vi sprang på stigar som tog slut vid ett kalhygge men hittade en ny på andra sidan och tog oss tryggt hem igen. Vi fick idag ihop knappa milen men en bra start tycker vi.

För att lyckas nå ett mål behöver motivationen vara hög. Motivationen går förstås att jobba med på många sätt. Idag har vi en motivation som motsvarar en 9 på en 10-gradig skala. Det skulle betyda mycket för oss om du ville följa vår blogg och på så sätt peppa oss på vägen. I gengäld lovar vi att göra allt för att inspirera dig. Om det krävs kan vi till och med bjuda på en och annan selfie.

Mot BAMM 2015 med en SMART livsstil!
Åsa och Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s